Головне

Віталій Кличко стає чемпіоном світу!

12.10.2008 00:58 1516 0
Віталій Кличко стає чемпіоном світу!

Віталій Кличко втілив мрію братів - від сьогодні українські богатирі Кличкі є чемпіонами світу за різними версіями. До титулів IBF і WBO Володимира Кличка Віталій додав пояс WBC.

Для того, щоб перемогти "нігерійський жах" Віталію знадобилося вісім раундів, після яких тренери Семюеля Пітера не випустили свого бійця на ринг. До того часу обличчя Пітера більше нагадувало гематому, а суддівські записки усіх суддів говорили про беззаперечну перевагу українця - в усіх раундах перемагав наш боксер (80:72).

Кличко-старший розпочав бій достатньо обережно, Пітер натомість кинувся вперед, але одразу ж отримав кілька охолоджуючих жорстких джебів з лівої руки. Семюель продовжував йти вперед, але Кличко став діяти чимраз жорсткіше, намагаючись працювати серіями та підключати праву руку. Цікаво, що українець настільки вдало тримав дистанцію та розстрілював нігерійця з дальної відстані, що усі вісім раундів провів з опущеними руками.

Увесь бій Пітер працював першим номером та вибуховими атаками намагався різко скоротити відстань, проте Віталій вдало відходив у сторону або назад, різко вставлаючи лівий прямий. Атаки Пітера були абсолютно беззубими, а звичка "гойдалкою" уходити від сильних серій українця при приопущених руках призвела до великої кількості пропущених ударів уже у перших раундах. Як наслідок - обличчя підопічного Дона Кінга почало запливати гематомами.

Після чотирьох раундів усі суддівські записки показували 40:36 на користь українця, тобто Віталій виграв усі раунди на думку всіх суддів. З 5 раунду Кличко почав підключати аперкот правою рукою, а також лівий боковий від стегна. У середині бою стало помітно, що Пітер втомився, гірше уходить від атак Кличка та все більше ударів приймає своєю головою.

Усі обіцянки Семюеля Пітера досить очікувано виявилися лише обіцянками, а мета братів Кличків практично втілена - на шляху в українців лишається тільки володарі титулів WBA Руслан Чагаєв ("чемпіон у відпустці") та Ніколай Валуєв ("тимчасовий чемпіон"). Перешкодою може стати і те, що Валуєв має контракт із Доном Кінгом.

Для Віталія Кличка ця перемога стала не лише блискучим поверненням у професійний бокс після чотирьох років перебування у почесних чемпіонах, але й додатковою популяризацією свого імені напередодні позачергових виборів в український парламент. Адже уже чинний чемпіон світу обіцяв не зав'язувати із політикою.

На ринзі брати Кличкі довели - кращих від них суперважковаговиків у світі немає. А Україна отримала ще одного чемпіона світу, і чемпіона у найпрестижнішій версії надважкої категорії професійного боксу.

Коментарі ()