Головне

Віталій Кличко: Валуєву не вистачає нокаутуючого удару

16.09.2008 12:04 299 0
Почесний чемпіон світу за версією WBC у надважкій вазі Віталій Кличко зізнався, що під час бою Валуєв-Руїз вболівав за першого:

"Такі події у світі боксу ми з братом не пропускаємо. Ще раз переконався у тому, що говорив ще перед цим поєдинком: як і попередній бій Валуєва, його поєдинок з Руїзом триватиме усі дванадцять раундів і закінчиться перемогою російського боксера за очками. А ось сказати, що побачене мені сподобалося, ніяк не можу.

Зрозумійте мене правильно: не люблю нікого критикувати. І не критикуватиму - просто констатую всім відоме: кожен, хто йде на поєдинки важкоатлетів, чекає кульмінації - перемоги нокаутом. Бій важкоатлетів повинен закінчуватися нокаутом - тоді все чудово, тоді глядачі задоволені. І дуже нудно - це я говорю не лише як спортсмен, але і як глядач - коли з бою в бій боксер, що помітно перевершує свого суперника і зростом, і вагою, і потужністю перемагає за очками.

Ось і перед боєм Валуєв - Руїз я знав його результат... точніше, прогнозував його результат заздалегідь. Чому? В Руїза немає рівня, що дозволяє йому нокаутувати Валуєва. А у Валуєва не вистачає швидкості, щоб відправити на підлогу такого різкого і в'язкого суперника, як Руїз.

Втім, в Руїза нелегко виграти нокаутом - дуже він в'язкий, дуже "брудний", уміє майстерно перетворювати бокс на боротьбу. Такий бокс мало кому подобається. І ми з братом вболівали у цьому поєдинку за Валуєва, тримали за нього кулаки. І те, що Ніколай переміг упевнено, одноголосним рішенням суддів, робить йому честь.

Взагалі здорово, що такий своєрідний, такий ні на кого не схожий боксер, як Валуєв, є на професійному ринзі. Так, йому не вистачає різкості, не вистачає нокаутуючого панча, зате він має масу інших переваг" - цитує Віталія "Советский спорт".

Нагадаємо, почесний чемпіон світу за версією WBC у надважкій вазі Віталій Кличко 11 жовтня в Берліні проведе поєдинок з чинним чемпіоном світу за цією ж версією нігерійцем Самюелом Пітером.

Коментарі ()