Головне

Менеджери Руїза вимагають анулювати результат бою з Валуєвим

09.09.2008 12:56 723 0
Менеджери екс-чемпіона світу з боксу за версією WBA Джона Руїза мають намір зажадати від керівництва WBA скасування результату двобою американця проти росіянина Ніколая Валуєва, програного 30 серпня в Берліні, і призначення повторного бою, повідомляє РІА "Новини".

За твердженнями американської сторони, під час бою секунданти Ніколая Валуєва, який у підсумку переміг рішенням суддів і завоював вакантний титул чемпіона світу за версією WBA, мали можливість ознайомитися із суддівськими записками, що прямо заборонено правила проведення матчів.

"WBA повинна якнайшвидше вирішити це питання, - заявив Руїз. - Неуповноважені особи не мають право знайомитися зі змістом суддівських записок під час бою. Валуєв повинний бути позбавлений чемпіонського пояса, і повинний бути призначений повторний двобій за титул".

Представники Джона Руїза також зажадали надати повний відеозапис двобою для подальшого пошуку доказів і вказали ще на ряд порушень правил - боковий суддя Такеши Шимакава неправильно вів підрахунок очок на своїй картці протягом бою: відразу після матчу рефері поставив рахунок 114-113 на користь Руїза, але пізніше він заявив, що переплутав стовпчики в суддівській картці і насправді віддав перемогу Валуєву. У другому раунді Валуєву не був зарахований нокдаун, тому що арбітр показав, що росіянин підслизнувся; - боковий суддя Антоніо Реквена поставив нічийний рахунок у двох раундах, що суперечить інструкції WBA: у матчах за чемпіонський титул рівних оцінок за раунд не повинно бути.

www.ukrbox.com.ua

Коментарі ()