Головне

"Повєткін за технікою може змагатися з Кличком"

21.07.2008 17:11 384 0

Відомий коментатор боксу Володимир Гендлін вважає, що російському суперважковаговику Алєксандру Повєткіну не варто було битися з американцем Таурусом Сайксом.

"Не вважаю, що Повєткіну бій з Сайксом був потрібний. В усякому разі, якщо його готують до Кличка, то противник мав бути іншим. Що це за супертяж, який не може самостійно встати після того, як перечепився і впав! З іншого боку, боксер зростає від боїв, а не від тренувань. Те, що він спарингував з Маклайном - це добре. Але справжній гарт - це поєдинки. Один хороший бій може дати більше ніж рік тренувань. Тому Повєткіну був сенс ризикувати проводити бій перед Кличком. Та і ризик в цій ситуації був би відносним. Надважка вага перебуває в жалюгідному стані, нікого немає, порожнеча. Можна було запросто знайти довгов'язого парубка, зростом з Кличка, і особливо не переживати за результат бою.

Скажу ще одну річ. У суботу в Чехові з Повєткіним сталося те, що колись відбувалося з братами Кличками у Німеччині. У свій час їм підставляли "мішків", українці їх били, і всі були щасливі. А ось коли Володимир поїхав до Америки і почав зустрічатися з такими бійцями, як Рей Мерсер або Джаміль Маклайн, він відразу виріс... Зараз Повєткін відпрацював для публіки, але не для себе.. Поєдинок Кличка з Томпсоном я, на жаль, не бачив, був у відпустці. Чув, що Володимиру теж дісталося, противник був незручний. Тому, думаю, для Кличка цей бій був дуже важливий.

На мою думку, Повєткіну рано виходити проти Кличка. Що я можу відзначити у Алєксандрі - це величезне бажання, агресію. Крім того, він перебуває у відмінній фізичній формі. Він може зробити бій набагато цікавішим, ніж було в Кличка з Ібрагімовим.

За технікою Повєткін теж цілком може змагатися з Володимиром. Перебоксувати - навряд чи. Ось якщо Повєткін зуміє нав'язати Кличку розмін, у нього можуть з'явиться шанси виграти. Не по очках, нокаутом. Але, мені здається, Володя навряд чи це допустить".

Сегодня

Коментарі ()