Головне

Юрій Бараш'ян: Суддя двічі витягнув суперника з нокауту!

07.07.2008 22:10 460 0
Юрій Бараш'ян: Суддя двічі витягнув суперника з нокауту!

На рахунку Бараш'яна 29 професійних боїв, із них 25 перемог (17 нокаутом), 4 програші. 20 липня 2005 року Юрій Бараш'ян здолав у ринзі італійця Максиміліано Сайані і став інтерконтинентальним чемпіоном світу за версією WBA. А пізніше, у лютому 2008 року, завоював титул чемпіона Європи.

- Юрію, на жаль, ми не мали можливості дивитися ваш поєдинок. Як він пройшов? 

- Суперник перші три раунди провів більш-менш активно, після чого включив "задню передачу". У сьомому і дев'ятому раундах мені вдалося кілька разів дуже добре прикластися Гараю в підборіддя, внаслідок чого мій суперник опинився у напівпритомному стані. Я кинувся на добивання, але рефері лише зі зрозумілих йому причин зупинив бій і дав Гараю хвилину на відновлення. Просто нонсенс! Він двічі витягнув його з вірного нокауту. Після цього Гарай до кінця бою неодноразово вдавався до брудних прийомів - заламував руки, голову. 

- За оцінками суддів ваш суперник переміг з великою перевагою... 

- Я не відчуваю, що програв. Суддівство однозначно було упередженим. Ну, а рахунок "120:108" виглядає просто смішно. Вже у роздягальні організатори бою лише усміхнулися і поплескали мене по плечу. Навіть аргентинські ЗМІ після бою визнали, що таке рішення суддів було несправедливим.

Юрій Бараш'ян проти Х`юго Гарая, фото АР

- Збираєтеся подавати протест? 

- Звичайно, буквально днями я говоритиму із цього приводу зі своїми промоутерами. Будемо вирішувати це питання. 

- Суперник по ходу бою вас чимось здивував?

- Нічим абсолютно. 

- Яка була атмосфера в залі? Що скажете про аргентинських уболівальників?

- Всім відомо, що це за країна і як там ставляться до суперника свого співвітчизника. Звичайно, на початку поєдинку відчувалася ворожість до мене, хтось щось викрикував. Але до середини бою зал помітно принишк.

- Хто вас підтримував в Аргентині?

- Відчувалася хай і невелика підтримка українців, які живуть в Аргентині. Також приїхав Андрій Котельник, який ніс наш український прапор. 

- Що скажіть про організацію поєдинку, які були умови у вас?

- Організація бою - просто жах! Якщо коротко, то не будь у мене статусу офіційного претендента на звання чемпіона світу, жив би, напевно, на вулиці... А під час бою, наприклад, таблички з раундами виносила одна і та ж дівчина.

- Які ваші подальші плани?

- Зараз хочу трохи відпочити. Потім розраховую провести два-три бої і знову поборотися за титул чемпіона світу.

Олексій Потапов, Сегодня

Коментарі ()