Головне

Віталій Кличко: Бій Володимира і Тоні буде видовищним і драматичним - але не для мого брата

07.07.2008 18:08 419 0
Віталій Кличко: Бій Володимира і Тоні буде видовищним і драматичним - але не для мого брата

Доки чемпіон світу з версій IBF, WBO і IBO Володимир Кличко готується до поєдинку з американцем Тоні Томпсоном, який відбудеться 12 липня в Гамбурзі, його брат Віталій поділився своїми думками щодо майбутнього бою. За словами Кличка-старшого, Володимиру дістався серйозний і непередбачуваний супротивник, чиї дії на ринзі складно передбачити. Проте, Володимир разом зі своїм тренером Емануелем Стюардом розробили таку тактику і стратегію поєдинку, яка не залишить американцю шансу на перемогу.

- Віталію, як ви вважаєте, наскільки серйозним суперником є для вашого брата Тоні Томпсон? Його ім'я не таке гучне, як у інших спортсменів, з якими боксував  Володимир Кличко.

- Можливо, він не настільки відомий, проте він є дуже складним суперником, і передбачити його поведінку на ринзі неможливо. Тоні Томпсон - офіційний претендент на звання чемпіона світу. Це означає, що він здолав усі рівні боксерського рейтингу і відмовитися від поєдинку з ним Володимир не може - інакше він втратить свій титул. Існує вільний захист титулу, коли чемпіон може вибрати опонента з першої десятки. Томпсон - це той, якого обійти неможливо. Хочу підкреслити, що під час свого останнього поєдинку він нокаутував Луана Краснічі - дуже відому німецьку зірку професійного боксу, який вважається мало не національною гордістю Німеччини. Тому бій Володимира і Тоні буде дуже емоційним, видовищним і, сподіваюся, драматичним - але не для мого брата. Буде він складним чи ні - залежить від того, як Володимир підготувався. 

- А як Володимир підготувався?

- У Володимира за плечима 12 років кар'єри у професійному боксі й величезний досвід підготовки до поєдинків. Готуватися він уміє. Цікаво, що останнім часом йому дуже таланить ліворуких боксерів: Ламон Брюстер, Коррі Сандерс, Кріс Бьорд, Келвін Брок. Останній його противник Султан Ібрагімов теж шульга, і зараз - Тоні Томпсон. А ось знайти відповідних партнерів для спаринг-сесій виявилося не так легко. Та і багато хто з них швидко "виходив з ладу" - доводилося часто змінювати. Володимир навіть зробив пропозицію Коррі Сандерсу - тому самому, який колись побив його. Сандерс дав згоду, але не приїхав. Весь період підготовки Володимир був повністю занурений у тренування: чому сприяв і тренувальний табір - у горах, в австрійських Альпах. Він пройшов різноманітну, дуже насичену програму підготовки. У неї серед іншого входять і плавальні тренування в басейні або гірському озері. Отже, Володимир перебуває у відмінній формі і готовий показати високоякісний бокс. 

- Що, на ваш погляд, важливіше - перемога за будь-яку ціну або яскравий та видовищний бокс?

- Я упевнений, що перемога має бути красивою, а бокс - видовищним. Безумовно, що останною крапкою у цій сутичці, на яку чекають всі шанувальники боксу, - має бути дострокова перемога нокаутом.

- Спрогнозуйте результат бою. 

- Я хочу нагадати усім шанувальникам професійного боксу, що ми говоримо про надважку вагу, де кожен удар може стати вирішальним. Тому жодних прогнозів тут бути не може - жоден експерт у світі із 100%-й упевненістю не скаже вам, яким буде результат поєдинку.  Володимир, за моїм особистим переконанням і на думку експертів усього світу, - кращий важкоатлет на сьогоднішній день. Використовуючи весь свій потенціал - а він у нього високий, - Володимир повинен виграти поєдинок. Але в той же час не варто недооцінювати Тоні Томпсона - це дуже фізично сильний, відмінно підготовлений боксер, спортсмен з агресивним стилем поведінки в ринзі. Інакше кажучи Томпсон - дуже сильний і небезпечний суперник. 

- Хто небезпечніший - Томпсон або Повєткін?  

- У Томпсона вражаючий рекорд боїв і дуже потужний удар. Він має низку переваг завдяки високому зросту. Хоча його ім'я не у всіх на слуху, зате у професійних колах його знають як досвідченого і гідного противника. Можете собі лише уявити, скільки сил потрібно, щоб пройти весь рейтинг Всесвітньої боксерської організації. 

- Якої стратегії ви б порадили дотримуватися брату на ринзі? 

- Стратегія поєдинку проти шульги вимагає серйозного підходу - удар лівою дуже сильний. Ми приготували сюрпризи для Тоні, але розкривати карти я не буду. Впевнений, що досвід Володимира і Емануеля Стюарда, одного з кращих тренерів світу, дозволить їм розробити тактику і стратегію бою, яка не залишить Томпсону жодного шансу на перемогу! Втім, 12 липня ви самі зможете переконатися в цьому. 

- Кого з vip-гостей чекаєте у Гамбурзі? 

- Відомих людей буде симало - із США, Європи, будуть спеціальні чартерні рейси з України. Безпосередньо на поєдинку будуть присутні, зокрема, зірки Голлівуду і російського кіно. 

- Що, на ваш погляд, чесніше - бокс або політика?

- Бокс - це гра, де ударів завдають в обличчя. У політиці б'ють лише у спину. 

- Відомо, що ви з братом захоплюєтеся шахами. Не плануєте зайнятися професійно? 

- Шахи - цікава гра, але вимагає багато часу, якщо займатися нею серйозно. Ми з братом любимо пограти, коли є вільна хвилина, захоплюємося на любительському рівні. Ми підтримуємо теплі товариські стосунки з Гарі Каспаровим, Володимиром Крамником, але я не маю на думці підкорювати шахові вершини. Це заняття для душі.

- Кажуть, що вже цією осені  ви можете вийти на ринг практично в один день з братом.

- Можливо. Я обіцяв провести поєдинок і втілити в життя давню мрію, те, чого ще ніхто не робив - одночасно стати чемпіонами світу і разом з братом зібрати всі пояси під прізвищем Кличків. Ще ніколи в історії професійного боксу двоє братів не були одночасно чемпіонами світу у суперважкій вазі. Це величезна мотивація для нас.

www.inter.ua

Коментарі ()