Головне

Промоутери Валуєва тиснуть на WBA

01.07.2008 20:57 275 0

Промуотерська компанія російського суперважковаговика Ніколая Валуєва Sauerland Event має намір чинити тиск на Всесвітню боксерську асоціацію (WBA) у зв'язку з відміною поєдинку російського боксера з узбеком Русланом Чагаєвим.

Валуєв і Чагаєв, фото Universum Box-Promotion

«Ми дуже шкодуємо з приводу важкої травми, але вимушені звернутися до WBA», - заявив комерційний директор промоутерської компанії Sauerland Event Крістіан Майер.

Передумовою тому є правило Всесвітньої боксерської асоціації, за яким, якщо чинний чемпіон не виступає 6-12 місяців, може бути призначений бій за звання тимчасового чемпіона WBA. Якщо Чагаєв не проведе наступний бій до 19 січня 2009 (до цієї дати пройде рік з моменту його останнього бою), то тоді може набрати чинності інше правило WBA: якщо чемпіон не захищається 12 місяців, його титул стає вакантним.

Якщо ж Чагаєв не вилікується, то суперниками Валуєва можуть стати боксери, що входять у першу п'ятірку рейтингу Всесвітньої боксерської асоціації: американець Джон Руїз, австралієць Калі Міан, українці Тарас Біденко і Олександр Дмитриєнко. Останні двоє також виступають за клуб узбецького чемпіона Universum Box Promotion. Крім того, Sauerland Event має намір через WBA вимагати незалежного медичного огляду Чагаєва.

Нагадаємо, нещодавно Чагаєв під час спарингу отримав травму ахіллового сухожилля лівої ноги, що вкотре не дозволить йому вийти на ринг.

За інформацією allboxing.ru

Коментарі ()