Головне

Бій Кличка з Пітером призначили на жовтень

09.05.2008 11:50 425 0
У штаб-квартирі Всесвітньої боксерської ради (WBC) у Мехіко представники почесного чемпіона цієї організації у надважкій вазі Віталія Кличкя і чемпіона Семюела Пітера домовилися про умови проведення двобою. Угода була досягнута в останній момент, коли усе вже йшло до конкурсу промоутерів.

"Ми будемо спільно працювати над максималізацією прибутків, - заявив промоутер Пітера Діно Дува.

"Іноді усвідомлення того, що терміни підходять до кінця, і незабаром буде конкурс, дозволяє сторонам нарешті, дійти згоди. Саме це і відбулося. Ми дуже задоволені умовами угоди. Я думаю, що ми уклали прекрасну угоду".

Промоутери не стали розкривати всі деталі угоди, однак відомо, що організацією двобою буде займатися промоутерська компанія Duva Boxing у союзі з K2 Promotions, а діючий чемпіон Семюел Пітер, за словами Дуви, отримає трохи половини загального призового фонду.

Крім того, Пітер має право провести "проміжний" двобій проти іншого суперника в тому випадку, якщо цей бій пройде до кінця липня. Поки офіційна дата проведення двобою Пітер-Кличко не визначена, однак передбачається, що він відбудеться 4 або 11 жовтня.

"Ми будемо намагатися організувати проміжний бій у липні, - розповів Дува. - Сторона Кличко дозволила нам провести його не пізніше, ніж кінець липня. Це дуже важливо для нас. Не гарантую, що він відбудеться, але ми будемо намагатися. Сем хотів би вийти на ринг у липні. Він би не хотів сидіти без діла до жовтня".

Відзначимо, що в числі можливих суперників Дува згадав: Доннелла Холмса, Карла Девіса Драммонда і Джей Ді Чепмена, однак спів-промоутер Пітера Дон Кинг просуває кандидатуру 40-річного Анджея Голоти, який уже кілька разів невдало претендував на чемпіонський титул у цій вазі. Нагадаємо також, що Віталій Кличко в даний момент бере участь у виборах мера Києва в якості одного з головних кандидатів на перемогу. Вибори призначені на 25 травня, однак Кличко вже заявив, що візьме участь у двобої за чемпіонський титул WBC незалежно від результатів виборів.

www.allboxing.ru

Коментарі ()