Головне

Місце тренера - це електричний стілець: найкращі цитати Віктора Прокопенка

18.08.2023 18:10 Віктор Слюсаренко 4101 0
Місце тренера - це електричний стілець: найкращі цитати Віктора Прокопенка

18 серпня 2007 року в Одесі пішов із життя відомий український футболіст та тренер Віктор Євгенович Прокопенко. 

Згадаймо найвідоміші цитати видатного наставника

  • "Я народився у передмісті Маріуполя, і, як всі сільські пацани, любив поганяти м'яч"
  • "Куди в футболі без нахабства? Може, саме тому я не потрапив до збірної. Тренер - моє покликання!"
  • "Чим футбол відрізняється від сільського господарства? Там трактористу ніщо не перешкоджає – їде собі й косить. А у нас суперники перешкоджають один одному, і в цьому - вся привабливість гри"
  • "На відміну від Заходу, де вже давно навчилися отримувати від футболу пристойні дивіденди, ми тільки на початку шляху. Але я впевнений, що ми теж до цього прийдемо"

  • "Ще одну корисну пораду я почерпнув із фільму про Джеймса Бонда: ніколи не потрібно робити щось, якщо точно знаєш, що хтось це може зробити замість тебе. Відповідно до цього постулату я не готую собі їжу, хоча прекрасно можу впоратися з домашніми справами"
  • "У дитинстві страшенно заздрив сусідові, який жив через дорогу. У нього були заможніші батьки, і йому купили акордеон! Але хлопцеві, як то кажуть, "ведмідь наступив на вухо". Батьки його лупцювали, але марно"
  • "Я належу до тих, хто обожнює тих, хто дає поради. Хтозна, можливо у якійсь із них виявиться раціональне зерно. Люди радять, отже, цікавляться, отже, їм небайдужий футбол, отже, вони його люблять. Якби цього не було, футбол уже б давно помер"
  • "Футбол - це проказа. У хорошому, звичайно, сенсі. Ми всі прокажені, заражені футболом, і він ніколи з нас не вивітриться"
  • "Я жодного разу у своєму житті не відпочивав у санаторії. Дуже люблю подорожувати, мене ніколи не втомлює дорога. Напевно, для тренера це непогано"
  • "Місце тренера - це електричний стілець, через який проходить шість тисяч вольтів. І далеко не кожен здатний впоратися з цією напругою"

Віктор Прокопенко (1944-2007) - колишній радянський і український футболіст і тренер. Бувши гравцем, виступав за херсонський і вінницький Локомотиви, одеський Чорноморець і донецький Шахтар. Бронзовий призер чемпіонату СРСР 1974 року. Тренерську кар'єру Прокопенко розпочав в одеському Чорноморці, з яким виграв два Кубки України та двічі завойовував бронзові медалі національного чемпіонату. Також Віктор Євгенович тренував Ротор і московське Динамо, донецький Шахтар і національну збірну України.  

Похований на Другому Християнському цвинтарі в Одесі...

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()