Головне

5 причин дивитися український хокей у Різдво

У святвечір відбудеться два поєдинки 23-го туру УХЛ
06.01.2021 08:05 Андрій Твердохліб 1200 0
5 причин дивитися український хокей у Різдво

Джерело - Чемпіон.

Після невеликої новорічної паузи чемпіонат Української хокейної ліги Паріматч відновиться в звичайному режимі, і вже 5 і 6 січня відбудуться перші матчі у 2021 році.

Матчі в святвечір - не поширене поняття, проте в багатьох лігах в світі саме в ці дні проводяться топові поєдинки. У чемпіонаті УХЛ матчі в святвечір будуть зіграні вдруге в історії розіграшів національної першості - у цей вечір свої зустрічі проведуть Білий Барс з Крижаними Вовками і Маріуполь з Дніпром.

У цьому матеріалі ми зібрали 5 основних причин включити поєдинки 23-го туру Української Хокейної Ліги та провести цей вечір по-хокейному. Поїхали!

Битва за плей-оф

Чи варто окремо говорити про надпринципові матчі між Крижаними Вовками і Білим Барсом. Обидва матчі в сезоні 2020/21 між цими клубами завершувалися із різницею в одну шайбу - що "Барси", що "Вовки" записали на свій рахунок по одній перемозі.

А якщо згадати березневий плей-офф, де ці клуби боролися за путівку до півфіналу, то взагалі можна сказати, що так зване дербі Київської області - одне з найпринциповіших в УХЛ. Тоді Крижані Вовки вперше своєї історії здобули перемогу в плей-офф, але в третьому матчі серії шайба Благого в овертаймі принесла перемогу білоцерківському клубу.

За рахунок того, що в 22-му турі Білий Барс у серії буллітів вирвав перемогу в Маріуполя, а "Вовки" навпаки поступилися в післяматчевих кидках Краматорську, ці два клуби розташувалися на сьомій і восьмій сходинці в турнірній таблиці з різницею в один бал.

Таким чином, команда Костянтина Буценка в разі перемоги тільки затвердить свої позиції, а "Вовки", якщо виграють, зможуть повернутися на сьоме місце - зону плей-оф.

Зміна на тренерському містку

Не так давно на тренерському містку Маріуполя Олександра Сеуканда змінив, як виконуючий обов'язки головного тренера, Сергій Вітер. З новим тренером "Чайки" вже встигли провести 1 матч, у якому поступилися Білому Барсу по буллітах. Так що зустріч з херсонським Дніпром стане способом реабілітуватися за минулу поразку.

Ексгравці Дніпра в складі Маріуполя

До того ж, в складі Маріуполя виступає відразу 4 екс-гравця херсонського клубу - Кирило Бондаренко, Микита Коваленко, Владислав Луговий і Руслан Ромащенко. Що в складі "щук", що в складі своєї нової команди ці хокеїсти є основними дійовими особами, які вміють брати на себе гру і виводити свою команду вперед.

До слова, на даний момент Микита Коваленко і Кирило Бондаренко займають друге і третє місце в бомбардирських перегонах Маріуполя. На рахунку 6-го номера "Чайок" 11 (6 + 5) очок, а Бондаренко, в свою чергу, набрав 9 (5 + 4) балів.

Цифри і індивідуальні рекорди

Відразу кілька хокеїстів у всіх 4 клубах, які проведуть свої матчі в святвечір можуть відзначитися круглими цифрами в своїй кар'єрі.

Білий Барс - Крижані Вовки

Сергій Логачов - 49 (15 + 34) очок в регулярних чемпіонатах УХЛ;
Роман Благой - 49 шайб в регулярних чемпіонатах УХЛ;
Дмитро Даниленко - 107 (43 + 64) очок в регулярних чемпіонатах УХЛ;
Микита Шабанов - 39 передач в регулярних чемпіонатах УХЛ.

Маріуполь - Дніпро

Володимир Чердак - 97 передач в регулярних чемпіонатах УХЛ;
Руслан Ромащенко - 177 матчів і 106 передач в регулярних чемпіонатах УХЛ;
Вадим Мазур - 45 передач в регулярних чемпіонатах УХЛ;
Олександр Каракулько - 71 (26 + 45) очко в регулярних чемпіонатах УХЛ;
Сергій Дорофеєв - 43 передачі в регулярних чемпіонатах УХЛ.

Перервати серію поразок

На даний момент Крижані Вовки не вигравали вже 7 матчів поспіль - в останній раз київський клуб відзначав перемогу 5 грудня як раз в матчі проти Білого Барса. Так що зустріч в Білій Церкві може обірвати серію невдач "Вовків".

Білий Барс в минулому турі, обігравши на виїзді Маріуполь навпаки виграв вперше за 9 матчів.

Серія поразок Маріуполя налічує вже 4 матчі і домашня зустріч проти "щук" може нарешті перервати невдачі маріупольського клубу. Дніпро, як і Білий Барс, тільки вийшов на переможну хвилю і буде намагатися здобувати нові перемоги в чемпіонаті.

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()