Головне

Легендарний рекорд довжиною у 25 років. В цей день Сергій Бубка злетів на космічну висоту

Історичне досягнення нинішній президент НОК України оформив в Італії
31.07.2019 13:07 Valeriy Ruchka 2483 1
Легендарний рекорд довжиною у 25 років. В цей день Сергій Бубка злетів на космічну висоту

Джерело - Чемпіон.

25 років тому, в цей день, 31 липня 1994 року, український легкоатлет Сергій Бубка встановив рекорд, який досі ніхто не побив.

Під час міжнародних змагань на відкритому стадіоні в італійському Сестрієре він перестрибнув через планку, встановлену на висоті 6,14 метра. За це досягнення організатори подарували йому Ferrari.

За рік до цього в Донецьку Бубка встановив ще один світовий рекорд (але в закритих приміщеннях) - 6 м і 15 см, який протримався непобитим 21 рік, до того часу, як не перевершив на один сантиметр досягнення українця на проведеному ним у Донецьку турнірі "Зірки жердини" француз Рено Лавіленні.

Тренуватися в стрибках Бубка почав у 10 років. Спочатку його не хотіли брати в секцію через юний вік, згодом планували перевести на десятиборство через схильність до повноти.

Останнього разу Сергій Бубка брав у руки жердину на Олімпійських іграх 2000 року в Сіднеї. Зараз Сергій Назарович очолює Національний олімпійський комітет України, живе у Монако, працює в Міжнародному олімпійському комітеті та в Міжнародній федерації легкої атлетики. 

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()