Головне

Чеського шахіста впіймали зі смартфоном в туалеті. Він завершив кар'єру

У шахах також буває шахрайство
18.07.2019 09:38 Valeriy Ruchka 2713 0
Чеського шахіста впіймали зі смартфоном в туалеті. Він завершив кар'єру

Джерело - Чемпіон.

Чеський гросмейстер Ігор Раусіс обманював всіх на турнірі в Страсбурзі (Франція) - він відлучався в туалет, щоб використовувати підказки смартфона.

58-річний Раусіс - найстарший гросмейстер в ТОП-100 рейтингу ФІДЕ (Міжнародної федерації шахів). У липні він піднявся на 53-ту сходинку; за останні п'ять років у нього майже немає поразок на невеликих турнірах. Найпростіше з можливих пояснень: грав з суперниками, рейтинг яких істотно нижче. Тепер є й інша версія - шахрайство.

Минулого тижня чеха спіймали за використанням смартфона, хоча це заборонено на міжнародних турнірах з 2014 року (на великих змаганнях учасники навіть проходять через металодетектори). У перерві Раусіс пішов в туалет - потім організатори перевірили кабінку і знайшли смартфон.

Гросмейстер у всьому зізнався, підтвердив, що гаджет належить йому, і покинув не тільки турнір, але і спорт - його кар'єра закінчена. Є і фото з туалету: одягнений Раусіс сидить на кришці унітазу, вивчаючи щось в телефоні.

Походження знімків - ще одна загадка: хтось закріпив камеру під стелею і направив на кабінку, при цьому організатори заперечують причетність до фото. Деякі представники ФІДЕ відзначили, що підозри щодо Раусіса були давно - за ним дійсно наглядал.

Тепер справою Раусіса займеться комісія з етики ФІДЕ; про інцидент навіть повідомили французької поліції.

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()