Головне

Ти не програв доти, поки не здався. Правила життя Майкла Джордана

17.02.2023 11:12 Андрій Твердохліб 9208 0
Ти не програв доти, поки не здався. Правила життя Майкла Джордана

17 лютого найкращий баскетболіст усіх часів Майкл Джордан святкує день народження. Його повітряності - 59.

Багаторазовий переможець чемпіонату Національної баскетбольної асоціації в складі команди Чикаго Буллз, дворазовий олімпійський чемпіон, відомий також як Його повітряність.

Згадуємо найкращі цитати легендарного американця. 

Я промахнувся 9000 разів за свою кар'єру. Я програв майже 300 ігор. 26 раз мені було довірено вирішальний кидок, і я промахувався. Я зазнавав поразок в моєму житті знову і знову. І тому я успішний.

Я можу пояснити всім, як потрібно грати в баскетбол. Ось тільки ніхто так не зможе.

Кожен мріє стати наступним Майклом Джорданом. Я повинен довести, що я все ще сам Майкл Джордан.

Щоб бути успішним, ви повинні бути егоїстичні. Інакше ви нічого не досягнете. Як тільки ви доберетеся до вершини своєї мети, станьте безкорисливі. Перебувайте в контакті з оточуючими, не ставте себе вище інших.

Кордони, так само як і страхи, найчастіше виявляються просто ілюзіями.

Якщо мене щось і рухає вперед, то тільки моя слабкість, яку я ненавиджу і перетворюю в мою силу.

Я можу прийняти поразку, але я не можу прийняти відсутність спроб.

Можна випадково програти, але випадково виграти неможливо.

Талант виграє окремі матчі, а командні зусилля і розум виграють чемпіонати.

Чоловік, який не має ідеї, ніколи не зможе добитися результату.

Я граю, бо люблю це робити. Так сталося, що мені ще й платять.

У 60 років у мене будуть сиве волосся і ще борода, я думаю. Буду прокидатися кожен день і робити те, що спаде на думку. Гольф на той час вже набридне, напевно.

Не розумію, коли мене називають недостатньо чорним. Я афроамериканець, але при цьому я людина, на якого хочуть бути схожими діти в усьому світі. Чорні діти, білі діти, жовті діти, зелені діти...

Я знаю, багато людей писали свого часу щось подібне до "Я втомився бачити пику Майкла Джордана на кожній обкладинці". Хто вони такі? Будь ці люди на моєму місці, вони б робили так само, як і я.

Коли я грав за Вашингтон, у мене було відчуття, що я травмований або тільки що відновився після операції. Я знав, що робити в кожній ігровій ситуації, але вже не міг. І навіщо я тільки повернувся вдруге?

Коли нашу чемпіонську команду запросили на прийом в Білий дім, я не зміг піти. У мене були інші справи.

Я не расист, але, був час, коли я не любив білих. Вони дуже ледачі, низько стрибають, постійно просять пас і взагалі багато про себе думають.

Ніколи ні в кого не просив автографа. Я не знаю чому. Просто не уявляю, що може змінити папірець з розписом.

Коли вбили мого батька, я довго не міг прийти в себе. Просто в голові не вкладалося, навіщо комусь потрібно віднімати людське життя. Але я вдячний долі - батько був зі мною на протязі 30 років. У багатьох моїх друзів взагалі не було батьків.

Кумири? Мої батьки. Чесне слово, вони для мене головні герої.

Одного разу мій батько сказав, що я найледачіша дитина на світі. І він мав рацію. Він намагався вплинути на мене, але у нього мало що виходило. На свою першу роботу я влаштувався тільки в шістнадцять років і протримався там максимум тиждень. Батько відправив мене до готелю, де я повинен був чистити басейни, міняти фільтри, протирати вікна. Після цього я пообіцяв собі, що краще буду п'яницею, ніж кожен день буду ходити на роботу з дев'ятої ранку до п'ятої вечора.

Люди вміють літати. Деякі літають вище інших - ось і все.

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()