Головне

Шовковському виповнилося 44. Як Сашо Швейцарію знищив. ВІДЕО

02.01.2019 11:58 Максим Буйдин 4278 0
Шовковському виповнилося 44. Як Сашо Швейцарію знищив. ВІДЕО
Олександр Шовковський

Джерело - Чемпіон.

Сьогодні 2 січня екс-воротарю київського Динамо та збірної України Олександру Шовковському виповнилося 44 роки.

Нехай проблеми особистого життя футболіста стали публічними, однак популярність та любов фанатів він отримав, перш за все, своєю грою та відданістю футболу.

Олександр - вихованець київського Динамо. Рекордсмен рідного клубу за кількістю проведених матчів. 14-разовий чемпіон України. У 1999 році Шовковський потрапив в список топ 50 кращих футболістів Європи (Золотий м'яч). Перший футболіст, який провів більше 100 матчів за українські команди в єврокубках.

Виступав на Чемпіонаті світу 2006, де особливо відзначився в матчі зі збірною Швейцарії, не пропустивши жодного м'яча в серії післяматчевих пенальті і забезпечивши українській збірній вихід у чвертьфінал турніру. Олександр став першим воротарем в історії, який не пропустив жодного м'яча на чемпіонатах світу в серії післяматчевих пенальті.

У жовтні 2016 року одержав тренерську ліцензію.12 грудня 2016 року заявив про завершення кар'єри. Останнім офіційним матчем для Шовковського в Динамо стала гра в чемпіонаті України з луганською Зорею. Нині - асистент головного тренера збірної України.

 

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()