Головне

Золото Абраменка у Пхенчхані: як українські спортсмени відреагували на неймовірний виступ співвітчизника

19.02.2018 18:58 Адміністратор Чемпіона 4320 0
Золото Абраменка у Пхенчхані: як українські спортсмени відреагували на неймовірний виступ співвітчизника

18 лютого фристайліст Олександр Абраменко завоював першу золоту нагороду для збірної України на Олімпійських іграх у Пхенчхані

Українець вправно розрахував сили та натхнення на вирішальний стрибок і у суперфіналі опинився вище за своїх конкурентів. Також 28-річному Абраменку й пощастило, адже декілька спортсменів невдало виконали свої спроби (зокрема, приземлившись із падінням) та отримали нижчі оцінки.

Втім, перемога є перемога. Тим більше, така жадана та очікувана для всієї України.

Хоча, дивлячись на реакцію колег Абраменка у соцмережах, складається враження, що той же бій Олександра Усика у півфіналі WBSS проти Майріса Брієдіса був цікавішим та важливішим, ніж завоювання золота на Олімпійських іграх. Зимових іграх, де Україна за шість попередніх ОІ, взяла лише дві медалі найвищого гатунку. 

Той же Усик, золотий медаліст Лондона-2012, який доволі часто оновлює свою сторінку в Instagram, чомусь проігнорував таку надзвичайну подію. Те саме - його кум Василь Ломаченко - ні у Twitter, ні в Instagram дворазовий олімпійський чемпіон не написав про золото Пхенчхана. Забув про Абраменка і звично активний у соцмережах борець Жан Беленюк, а також зіркова його землячка Ольга Харлан (нагадаємо, що Абраменко - з Миколаєва).

Жодного слова про першу медаль і у Романа Зозулі (хоча можливо, коли у тебе травма, тобі не до соцмереж). Та й чого чекати від футболістів - вони, складається враження, іноді вважають свій вид спорту чимось відокремленим від інших.

Мовчав чомусь і олімпійський чемпіон Атланти Володимир Кличко - а це той, по імені якого багато хто у світі дізнався про Україну. 

Зате у тенісистів - геть інша картина: двоє учасників Олімпійських ігор - Сергій Стаховський та Еліна Світоліна, як і годиться, відреагували на золото. 

"Рівень фристайлу - бог", - написав Стаховський у Twitter. 

"Суцільна гордість! Неймовірний виступ Олександра Абраменка!", - відреагувала на подію Світоліна. 

Також варто відзначити і майбутню зірку українського спорту Марту Костюк. 

Що ж, можливо вищезгадані спортсмени не втратять нагоди поспілкуватися із олімпійським чемпіоном безпосередньо на українській землі. Будемо чекати на фотозвіти у соцмережах. 

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()