Головне

Моравець: IBU не вистачає рішучості щодо Росії

24.03.2017 18:10 1327 0

Союз біатлоністів Росії потрібно позбавити квоти на міжнародних змаганнях.

Таку думку висловив чеський біатлоніст Ондржей Моравець.

Чеський біатлоніст розкритикував лояльність Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) по відношенню до російських спортсменів у допінговому скандалі, повідомляє Aktualne.

"IBU щось робить, а щось ні. Думаю, IBU занадто лояльний, особливо в порівнянні з Міжнародною федерацією лижних видів спорту. FIS відразу відсторонив титулованих порушників на кшталт Лєгкова і Вилегжаніна. IBU ж не вистачає рішучості", - зазначив він.

"Зрозуміло, що штрафи - це ніщо. Для деяких федерацій штраф в мільйон євро величезний, але до Росії, Німеччини та Норвегії це не відноситься. Втрата квоти була б достатнім покаранням. Якщо таке рішення буде прийнято, це можна буде вважати маленькою перемогою", - цитує Моравеця Хsport.

Нагадаємо, раніше чешка Габріела Коукалова відмовилася потиснути руку президенту IBU Андреасу Бессебергу через його лояльність до російських спортсменів.

Також біатлоністка заявила, що не поїде наступного року на етап Кубку світу в Тюмень, якщо змагання прийме російське місто.

У свою чергу чеський біатлоніст Міхал Шлезінгер вважає правильним рішення IBU позбавити Тюмень права проведення чемпіонату світу 2021 року і повідомив, що чекає нових свідчень про допінг в російському спорті.

Ондржей Моравець
Коментарі ()