Головне

Тренер жіночої збірної України: Причина промахів Підгрушної - це зміна освітлення

11.03.2016 22:16 223 0

П'яте місце в жіночій естафеті на ЧС-2016 в Холменколлені - це нормальний результат, і вболівальникам не варто засмучуватися.

Таку думку висловив головний тренер жіночої біатлонної збірної України Урош Велепец, який прокоментував виступ нашої команди в естафеті, яка відбулася в рамках ЧС-2016, що наразі проходить в норвезькому Холменколлені.

Звичайно що, всі хочуть медалей, але не завжди це виходить. Тим більше, ви знаєте, що в цьому сезоні не все було гладко у наших спортсменок зі здоров'ям. Навіть якби Олена відстріляли добре на лежці, ми б не змогли завоювати медаль, оскільки ходом ми трохи поступалися першим трьом командам", - зазначив він.

"Найприкріше, що в підсумковому заліку естафет ми програли німкеням одне очко, але це біатлон. Думаю, причина промахів Олени - це те, що змінилося освітлення. Якщо при пристрілці було ясно і сонячно, то під час гонки сонце сховалося. Всі промахи у Олени пішли вниз, на 5 годин. Ми проаналізували потім і постріли інших дівчат, у них теж все йшло вниз", - додав Велепец.

За його словами, проблем з диханням Олена Підгрушна не відчувала.

"Водночас, у Підгрушної не було проблем з диханням, вона мені сказала, що біглося нормально. Ви можете побачити, що на останньому колі вона обійшла двох суперниць", - сказав cловенський фахівець.

"Валя оптимально відстрілялася, намагалася, але ходом трохи не вистачило їй. Як і Ірі, хоча вона молодець, зробила, що могла. І знову чисто відстрілялася. Ну а коли ти йдеш на штрафне коло, то шансів на медаль вже немає ...", -висловив думку тренер нашої команди.

Він також зауважив, що Юлія Джима могла поборотися на 4-ту сходинку, якби стріляла без додаткових патронів.

"Юля могла боротися за 4-е місце, якби стріляла без додаткових патронів. А так - Хрістіна Гузік недарма входить в першу 10-ку  загального заліку Кубка світу. Вона зараз в хороших функціональних кондиціях, Юлі було важко з нею змагатися", - пояснив він.

"Не завжди все йде так, як припускаєш. Чешки теж розраховували на медаль, але пішли на три кола штрафу. Норвежки - ніхто навіть не думав, що вони зможуть боротися за "золото", після жахливої стрільби в попередній гонці. Вони хибили по 5-6 разів, а зараз Сулемдал і Екхофф не допустили жодного промаху", - додав Велепец.

"Тепер попереду мас-старт. Зазначу, що тільки дві нації там матимуть по чотири спортсменки, і серед них - Україна. А це говорить про рівень нашої збірної", - підкреслиа Велепец, слова якого наводить прес-служба ФБУ.

Урош Велепец. Світлина Хsport
Коментарі ()