Головне

Кубок світу. Жіноча збірна України виборола срібло в естафеті на етапі у США

14.02.2016 00:19 3189 0
Кубок світу. Жіноча збірна України виборола срібло в естафеті на етапі у США

Наша команда у складі Ірини Варвинець, Натальї Бурдиги, Юліії Джими та Олени Підгрушної показала 2-й результат, обійшовши на фініші збірну Німеччини.

За дві години до початку гонки у складі нашої збірної відбулася заміна.

Яну Бондар, яка повинна була бігти на 3-му етапі, змінила Юлія Джима. Були певні побоювання за нашу олімпійську чемпіонку, адже на заокеанських етапах Юлія показували не кращі свої результати.

Втім, українка довела, що що не дарма входить в основу нашої команди на естафетних гонках.

На першому етапі вже традиційно для себе бігла Ірина Варвинець. Наша молода біатлоністка зробила по одному промаху на вогневих рубежах, однак за рахунок швидкості змогла втриматися у групі лідерів, поступившись швейцарській спортсменці всього 6 секунд.

Змусила понервувати українських вболівальників Наталія Бурдига, яка на вогневих рубежах використала чотири додаткових патрони, на щастя, обійшлося без кола штрафу. Реабілітувалася українка за рахунок швидкості, відігравши приблизно сім секунд і поступившись лідеру етапу Єкатєріні Юрловій 29, 9 секунд.

Третій етап бігла Юлія Джима, за неї були певні побоювання, однак олімпійська чемпіонка довела зворотнє. Чудова стрільба на вогневих рубежах (лише 1 промах). Втім, скоротити відставання від Чехії українці не вдалося. За Чехію бігра лідер загального заліку Габріела Соукалова, яка феноменально відпрацювала на обох рубежах та показала фантастичну швидкість. Відставання Джими склало 30,6 секун.

Всі надії покладалися на плечі нашого головного фінішера Олену Підгрушну. Олена не стала форсувати події, взявши поміркований темп, тому програла Вітковій ще 8 секунд. На жаль, вже на першому вогневому рубежі українка ледь не "застрелилася", однак змогла останнім додатковим патроном уникнути коло штрафу.

За таких обставин потрібно було використовувати резерв і додавати у швидкості. З цим Підгрушна впоралася на всі 100%. На стійці Олена допустила дві хиби, але дещо скоротила відставання. Збірна Росії, яка йшла на той момент другою, на останньому рубежі "застрелилася" і Єкатєріна Шумілова пішла на два кола штрафу.

Після "стійки" відставання від Чехії, за яку бігла Віткова склало 50 секунд, від німкень приблизно 30. 3-ю йшла Польща, однак Підгрушна вже через 20 метрів після вогневого рубежу обійшла Крістіну Гузік. Головна боротьба точилася за срібні нагороди. Олена традиційно для себе показала свій фірмовий ривок та змогла на фініші випередити Каролін Горглер на дві мілісекунди, здобувши таким чином "срібло".

Трійка призерів. Світлина IBU

Кубок світу-2015/16 з біатлону

Етап в Преск-Айлі, США

Жінки

Естафета

13 лютого

1. Чехія (1 + 14) 1:07:11.0
2. Україна (0 + 12) +25.2
Ірина Варвинець, Наталія Бурдига, Юлія Джима, Олена Підгрушна)
3. Німеччина (1 + 7) +25.4
4. Польща (0 + 7) +26.0
5. Італія (1 + 12) +47.5

Коментарі ()