Головне

Кубок світу. У спринті в Антхольці Підгрушній не вистачило п'ять секунд до п'єдесталу

21.01.2016 16:41 1198 0
Кубок світу. У спринті в Антхольці Підгрушній не вистачило п'ять секунд до п'єдесталу

Олена Підгрушна фінішувала з п'ятим результатом у стартовій гонці шостого етапу Кубку світу-2015/16 з біатлону - спринті в італійському Антхольці. Капітану збірної України не вистачило всього п'ять секунд, аби зійти на п'єдестал пошани. Хоча і місце у квітковій церемонії є приємною новиною для прихильників українського біатлону.

Підгрушна стартувала у цій гонці першою, що є не зовсім хорошим моментом у спринті. Це відзначали і біатлонні експерти, і наші тренери, які вважали, що Олені буде важко психологічно, адже не буде орієнтиру, і лідер нашої збірної сама змушена буде задавати собі темп.

Однак на справі вийшло не так усе і страшно, як це малювали напередодні. Звичайно, Підгрушна не мала найкращу швидкість, але закривши перші п'ять мішеней, вона відставала від Доротеї Вірер на 18 секунд. За відсутності Лаури Дальмайєр, яка занедужала, саме італійка взяла на себе роль найшвидшої, цілком претендуючи на нагороди.

Підгрушна також могла зійти на п'єдестал, але один неточний постріл на "стійці" відкинув її на восьме місце після другої стрільби. Проте Олена не здалася та видала чудове останнє коло, до чого ми вже починаємо звикати у цьому сезоні. Українка ходом випередила Оберхофер, Віткову та Соукалову! І це, нагадаємо, не маючи часового орієнтиру!

Не вистачило Підгрушній три секунди, щоб дістати француженку Анаїс Бескон, і п'ять - щоб стати "бронзовою" у цій гонці. Але і той факт, що лідер загального заліку Габріела Соукалова залишилася ходом позаду, є приємною несподіванкою.

Ну а тріумфували у спринті в Антхольці росіянки. Відстрілявши чисто, Ольга Подчуфарова виграла гонку, випередивши Вірер на вісім секунд. Єкатєріна Юрлова також закрила всі мішені та задовольнилася третім місцем.

Щодо інших українок, то Джима вдало пройшла вогневі рубежі. Але, на жаль, щось сталося зі швидкістю у Юлії. Вона почала програвати вже з перших метрів дистанції й у підсумку Подчуфарова випередила її на 51 секунду - 15-е місце для Джими.

А от Валя Семеренко мала чудові шанси увійти у топ-10. Українка до другої стрільби трималася поблизу десятки кращих. На вогневому рубежі вона закрили чотири з чотирьох, але поспішила, зірвала гвинтівку під час останнього патрону та пішла на коло штрафу, яке, звичайно ж, відкинуло її в кінець другого десятка.

На жаль, на останньому колі Валя програла переможниці десять секунд, пропустивши вперед відразу кількох суперниць, тому на фініші у неї було лише 21-е місце.

Зазначимо, що Ольга Абрамова (36-е місце), Ірина Варвинець (38-е) та Наталія Бурдига (58-е) потрапили у гонку переслідування, яка відбудеться у суботу, 23 січня. А перші дві ще й набрали очки у загальному заліку.

P. S. Уже після гонки стало відомо, що Джима прихворіла перед стартом. Саме тому у неї була не найкраща швидкість. І вже відомо, що Юлія пропустить гонку переслідування, щоб якнайліпше підготуватися до естафети.

Підгрушна і тренер жіночої команди України Урош Велепец. Світлина biathlon.com.ua

Кубок світу-2015/16 з біатлону

Етап в Антхольці, Італія

Жінки

Спринт, 7,5 км

21 січня

1. Ольга Подчуфарова (Росія) (0+0) - 21:01.9
2. Доротея Вірер (Італія) (0+1) - +8.0
3. Єкатєріна Юрлова (Росія) (0+0) - +22.1
4. Анаїс Бескон (Франція) (1+0) - +24.7
5. Олена Підгрушна (Україна) (0+1) - +27.5
6. Марі Дорен-Абер (Франція) (1+1) - +32.8
...15. Юлія Джима (Україна) (0+0) - +50.8
...21. Валентина Семеренко (Україна) (0+1) - +1:05.7
...36. Ольга Абрамова (Україна) (1+1) - +1:29.3
...38. Ірина Варвинець (Україна) (1+0) - +1:30.5
...58. Наталія Бурдига (Україна) (1+1) - +2:17.1

Нагадаємо, на попередньому етапі у Рупольдингу українки тріумфували в естафеті.

Коментарі ()