Головне

Бринзак: Дальмайєр вибачилася за освистування перемоги Підгрушної німецькими уболівальниками

18.01.2016 10:37 348 0

Лаура Дальмайєр привселюдно вибачилася за освистування уболівальниками перемоги Олена Підгрушної в естафеті на етапі Кубка світу в німецькому Рупольдингу.

Про це в коментарі ФБУ заявив президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак.

"Чесно кажучи, я знаходився на стрільбище і сам фініш дивився, як і уболівальники - на екрані. Тому визначити відразу усі нюанси ситуації було складно. За першими відчуттями здавалося, що справді, щось могло бути.

Але після перегляду запису переконався, що при виході на фінішну пряму німкеня була ззаду, а коридор завжди вибирає той, що попереду йде. При цьому суперник повинен вибрати інший коридор, тому що по одному не можна фінішувати.

Дальмайєр просто сама неправильно вибрала позицію. Олена йшла на фініш по тому коридору, який був для неї зручнішим, для Лаури там місця вже не залишалося, перебудовуватися було пізно - тому вона і програла.

Трохи засмутила реакція трибун на фініші. Але це питання було швидко улагоджене. Після нагородження Дальмайєр узяла мікрофон, вибачилася за уболівальників, сказала, що наша перемога була здобута в чесній боротьбі, а помилку припустилася вона сама.

Після цього усі трибуни дружно аплодували, і, я вважаю, на цьому цю неприємну ситуацію можна вважати вичерпаною. Ще раніше диктор по стадіону також оголосив, що порушення правил на фініші Олени не було. Ну і після нагородження наші і німецькі спортсменки тепло один одного привітали, обнялися, зробили спільне фото... Ось таку поведінку я і називаю справжнім спортивним духом", - розповів Бринзак.

Нагадаємо, що після фінішу і сама Дальмайєр визнала, що Підгрушна виграла в неї за правилами.

Володимир Бринзак. Світлина взята з УНІАН
Коментарі ()