Головне

Бринзак про "політичні провокації": Це брехня і вигадки російських журналістів

16.01.2016 12:30 506 0

Інформація, що збірна України не поїде на першість Європи з біатлону через політичні провокації, - це брехня та вигадки російських журналістів.

Про це заявив президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак, якого цитує офіційний сайт ФБУ.

"До мене на стрільбищі у Рупольдингу підійшов чоловік, який навіть не представився, і запитав, чи візьме участь наша команда у чемпіонаті Європи", - сказав він.

"Я відповів, що ні, про це я сказав ще місяць тому, і головною причиною є те, що чемпіонат проводиться у незручні терміни, а у нас головним завданням є підготовка до Чемпіонату світу", - додав очільник ФБУ.

За словами Бринзака, також незручно добиратися зі зброєю до Тюмені через транспортні проблеми, після чого він навів випадок, коли юнацька команда для участі у першості Росії з літнього біатлону.

"Я жодного разу не сказав про жодні політичні мотиви чи провокації. Це все вигадки журналіста, і це вже не вперше. Цим вони хочуть викликати якийсь ажіотаж та інтерес до своєї "творчості", - пояснив він.

"Ми надалі завжди із задоволенням будемо брати участь у різних змаганнях і навчально-тренувальних зборах на території Росії, найближчі плани - це участь у фіналі Кубку світу у Ханти-Мансійську у березні місяці", - пояснив Бринзак.

Президент ФБУ додав, що у них дуже дружні відносини з російською командою та вболівальниками з Росії, які підтримують українську команду.

"Спорт - поза політикою, бойкотувати ми нічого не збираємося, і закликаємо всіх журналістів писати тільки факти, а не свої припущення та домисли", - підсумував він.

Коментарі ()