Головне

Кубок світу. Жіноча збірна України стала п'ятою в естафеті у Рупольдингу

14.01.2015 17:45 457 0

П'ятий етап Кубка світу, що стартував 14 cічня жіночою естафетою в Рупольдингу, не обійшовся без обридлих вже в новому році природних негараздів.

Прямо перед стартом гонки над стадіоном пішла злива, що змінилася пізніше свіжим снігом, повідомляє офіційний сайт Федерації біатлону України.

Перемогу тут святкувала національна команда Чехії, друге місце в активі збірної Білорусі, а замкнула п'єдестал пошани команда Німеччини.

Збірна України показала непоганий результат, але у підсумку посіла 5-е місце.

Вже на стартовій прямій Анастасія Меркушина втратила палицю і, оскільки на першому відрізку траси не було місця для знаходження тренерів, змушена була доганяти пелотон з великими труднощами у відштовхуванні.

Меркушина гідно впоралася з цією проблемою і на стрільбу лежачи прийшла з мінімальним відставанням, а після одного додаткового патрона вийшла десятою. А після ідеального другого рубежу і цілком гідного останнього кола Меркушина передала естафету 6-ю.

Наталія Бурдига провела свій етап просто здорово. Звичайно, боротися з Габріелою Соукаловою було складно, але на тлі найближчих суперниць українка виглядала достойно.

Допустивши по одному промаху на кожному рубежі, Бурдига приємно здивувала ходом на останньому колі дистанції і передала естафету третьою.

Відрив від Чехії став уже півторахвилинний, а ось від німкень, які йшли другими - всього 19 секунд. Слідом за Україною до екватора гонки підійшли збірні Білорусі та Норвегії.

Ольга Абрамова свій відрізок подолала з трьома запасними патронами у стрільбі стоячи. І все б нічого, тільки у швидкості вона виглядала менш переконливо, ніж тижнем раніше в Оберхофі.

Втім, враховуючи традиційний спад форми української збірної в Рупольдингу це цілком зрозуміло. У підсумку до старту заключного етапу наша команда опинилася на п'ятому місці, програючи найближчим суперницям з Білорусі та Норвегії 18 і12 секунд.

Валі Семеренко на четвертому етапі традиційно дісталися найскладніші суперниці. Конкурувати з Дарьєю Домрачевою спочатку було дуже складно, а ось Тіріл Екхофф мало не надала українкам шанс поборотися за четверту позицію.

На стійці норвежка лише останнім додатковим патроном закрила мішень і Валя після ідеальної стійки наблизилася до суперниці на відстань двох секунд. Але фінішне коло норвежка пройшла швидше, і збірній України довелося задовольнятися п'ятим результатом, який став для нас поки що кращим у цьому сезоні.

Кубок світу-2014/15 з біатлону

Етап у Рупольдингу, Німеччина

Естафета 4х6 км

Жінки

1. Чехія (0 + 9) +1: 23.57.7
2. Білорусь (0 + 6) +1: 13.3
3. Німеччина (1 + 6) +1: 39.3
4. Норвегія (0 + 13) +2: 39.2
5. Україна  (0 + 7) +2: 49.7
6. Франція (0 + 17) +3: 55,3
7. Польща (2 + 10) +4: 14.4
8. Росія (2 + 13) +4: 36.5

Коментарі ()