Головне

Кубок Світу. Чоловіча збірна України показала 5-й результат за підсумками естафети в Оберхофі

08.01.2015 17:21 246 0

8 січня на етапі Кубка світу з біатлону в німецькому Оберхофі відбулася чоловіча естафета.

На першому етапі за Україну біг Дмитро Підручний. Дмитро у важких погодних умовах чисто відстріляв лежачи і мав потужний біг, тому на стійку прибув першим. Але на стійці довелося понервуватися і в результаті побігти навіть на штрафне коло. Після стійки Дмитро вже вибіг зі стадіону аж на 11-й позиції, а передав естафету Володимиру Семакову 8-м.

Володимир Семаков, на жаль, уже після стрільби лежачи побіг на штрафне коло і відправив нашу команду на 15-е місце. На стрільбі стоячи Володимиру довелося використати два додаткові патрони і позиція нашої команди залишилася незмінною – 15-е місце і дві з половиною хвилини відставання від лідера.

Артем Прима, який біг за Україну на третьому етапі, після першої стрільби зумів підняту команду на 10-е місце. Щоправда, Артему також довелося використовувати два додаткові патрони, однак не клеїлася стрільба у багатьох його суперників.

Стрільба стоячи велася в екстремальних погодних умовах. Багато біатлоністів побігли на штрафні кола. Нашому Артему також було нелегко і він закрив останню мішень останнім додатковим патроном.

Піднятися вище в таблиці йому не вдалося на виході зі стадіону, але завдяки хорошому ходу, Артем передав естафету лідеру української команди Сергію Семенову 8-м із відставанням від лідера майже 4 хвилини, пише biathlon-ua.org.

Сергій був швидким на трасі і на першу стрільбу прибіг вже шостим. Це була нервова стрільба і довелося використати всі додаткові патрони. До лідерів, звичайно, було недосяжно далеко, але трохи успішніша стрільба Сергія на позиції лежачи могла б вивести нашу команду на тверде 5-е місце.

А так довелося ще боротися до останньої стрільби з кількома спортсменами, які дихали в спину. Сергій повинен був добре відстріляти стійку, щоб залишити за Україною 5-е місце і він це зробив, використавши на стійці лише один додатковий патрон.

Перемогу ж в гонці святкували росіяни. На другому місці збірна Норвегії. При чому, перші два етапи росіяни були явними фаворитами. Потім явними фаворитами стали норвежці, а після останньої стрільби шанси на золото у них фактично вирівнялися.

Всього 9 секунд переваги мав досвідчений біатлонний ветеран Бйорндален над значно молодшим росіянином Антоном Шипуліним. Шипуліну вдалося нагнати норвежця перед останнім етапом і випередити на дві секунди.

Інтрига щодо бронзи залишалася до останньої стрільби. Однак, на горе місцевих німецьких вболівальників, Сімону Шемпу після заключної стійки довелося побігти на штрафне коло і Німеччина поступилася бронзою французам.

Кубок світу-2014/15 з біатлону

Етап у Оберхофі, Німеччина

Естафета 4х7,5 км

Чоловіки

1. Росія (1 + 12) +1: 15: 24.1
2. Норвегія (1 + 10) 2,3
3. Франція (1 + 12) +1: 32.3
4. Німеччина (2 + 12) +2: 43.7
5. Україна (2 + 18) +4: 08.5
Дмитро Підручний
Володимир Сємаков
Артем Прима
Сергій Семенов
6. Швейцарія (6 + 19) +4: 27.9
7. Болгарія (0 + 13) +4: 45.6
8. Канада (3 + 18) +5: 31.2

Коментарі ()