Головне

Чемпіонат Європи. Жіноча збірна України бере бронзові медалі в естафеті

26.02.2013 14:50 320 0

Початок гонки для збірної України склався більш ніж оптимістично. Юлія Джима, навіть витративши три запасних патрона, передала естафету першою, відправивши Яну Бондар на дистанцію на 13 секунд попереду норвежок.

Як пише сайт ФБУ, стрільба лежачи у виконанні Яни, здавалося, перекреслила всі надії на медаль українок. З восьми пострілів Яна зуміла вразити лише дві мішені і пішла на три штрафних кола, займаючи після них останнє, восьме місце.

Стійку Яна пройшла відмінно, всього з одним запасним патроном. До екватора гонки Україна була шостою в півтора хвилинах позаду лідируючої збірної Норвегії.

Третій етап команди викликав найбільші побоювання. Однак Ірина Варвинець дала переконливу відповідь: вона підняла команду на четверту позицію - і вже всього 38 секунд від першого місця.

Не уникла штрафного кола на останньому етапі Марія Панфілова. Втім, на дистанції вона була досить швидкою, і перед стійкою все ще зберігала можливості поборотися за медаль. Правда, не золоту: команда Німеччини була вже надто далеко.

Закривши стійку з шести пострілів, Панфілова пішла у 15-ти секундах позаду норвежки Марте Олсбю й у дев'яти - за чешкою ​​Веронікою Зваржичовою. До середини фінішного кола Панфілова практично дістала суперниць. І вона таки обійшла норвежку, а ось до лідера чеської збірної не вистачило всього трьох секунд.

Чемпіонат Європи з біатлону

Бансько, Болгарія

Естафета, 4х6 км

Жінки

1. Німеччина - 1:11:12.7 (0+10)
2. Чехія - +24.0 (0+9)
3. Україна - +27.1 (4+11)

Коментарі ()