Головне

Підгрушна: "Після фінішу було трохи прикро"

18.01.2013 21:40 446 0
Підгрушна: "Після фінішу було трохи прикро"

Етап Кубку світу в Антхольці стартував для українських уболівальників з непоганих результатів наших дівчат у спринтерській гонці.

Але найбільш яскраво себе проявила Олена Підгрушна, яка з чистою стрільбою зупинилася за крок від подіуму.

- Олено, вітаємо з черговою квіткової церемонією! Такий результат в горах, напевно, цінується вдвічі?

- Я б не говорила про більшу чи меншу цінності. Це просто хороший результат на етапі Кубку світу. Всі ми змагалися в одних умовах і тиждень тому, і зараз. І всі однаково проходимо акліматизацію.

- Як почувала себе вранці? Було якесь передчуття вдалого виступу?

- Ні, нічого подібного не було - ні вранці, ні перед гонкою. Більш того, більше запам'яталася суєта, тому що перед стартом я бігала, не встигаючи пройти деякі формальності. Тому часу подумати про що-небудь не було.

Єдине, коли почалася гонка, і на першому рубежі у багатьох були нулі, я подумала: "Ого, як всі стріляють!" І на цьому тлі складно було повірити, що я теж відстріляю два нулі, і при цьому ще зумію бути четвертою. До старту точно про це не могла подумати.

- А про що, у такому разі, подумала після фінішу?

- Ну, а після фінішу було прикро, що трохи не дісталася до трійки.

- Розкажи про останнє коло. Йдучи зі стадіону, ти знала, що показуєш другий результат?

- Десь за 800 метрів після стадіону стояв Володимир Королькевич, і він кричав, що я борюся за трійку, і по дистанції мене орієнтували у секундах, скільки залишається до другого-третього місця. Трималася, як могла. Але, поки доїхала до фінішу, якраз цих секунд мені і не вистачило.

- За чистої швидкості результати в Антхольці дуже щільні - немає яскраво виражених лідерів, як раніше. Як думаєш, з чим це може бути пов'язано?

- Швидше за все, з тим, що тут - одна з найлегших за профілем трас Кубку світу. Тут немає складних спусків, великих підйомів, де проявляється характер... Траса більш-менш рівномірна. Та й жорсткою вона була, бігти непогано. Єдина складність - висота.

- Те, що ти зараз повернулася у першу десятку загального заліку, додає впевненості?

- Не знаю, як щодо впевненості, але позитивних емоцій точно додає.

- А як з настроєм на гонку переслідування?

- Поки я про неї зовсім не думаю. Зараз треба відпочити, відновитися... Під час тренувального дня потрібно заспокоїтися, всі емоції залишити позаду. Ну а персьют - це вже буде нова гонка.

ФБУ

Коментарі ()