Головне

Незабаром планується введення вікового цензу спортсменів та проведення другого кубку IBU

19.10.2012 11:39 299 0

Найближчим часом, можливо, все у цьому сезоні можливі відчутні зміни у правилах і форматі проведення біатлонних змагань.

Про це як пише офіційний сайт ФБУ із посиланням на biathlon-online.de., розповів Франц Бергер, рейс-директор IBU.

За його словами реформи будуть проведені у наступних напрямках:

1. У міжнародних змаганнях зможуть виступати тільки спортсмени, яким на 31 грудня виповниться 16 років. Це пов'язано з міркуваннями безпеки, так як діти виступають зі зброєю. Наприклад, кілька років тому, українка Анастасія Меркушіна виступала в Торсбі у віці 14 років.

2. На літніх змаганнях більше не буде кросового біатлону під егідою IBU, тільки лижероллерні гонки. IBU буде проводити тільки літній чемпіонат світу.

3. Незважаючи на прийняті раніше заходи по зниженню кількості стартуючих в змаганнях кубка світу і кубка IBU, зараз розглядається питання про введення ще одного змагання. Воно буде стояти за рівнем нижче кубка IBU. Це означає, що квоти на Кубку світу знову будуть урізані і спортсменів перерозподілять на три турніри.

4. В останні роки стояло питання про вилучення індивідуальної гонки з біатлонної програми. Були опитані спортсмени і 80% висловилися за те, щоб залишити індивідуальну гонку.

 5. У цьому сезоні перший етап Кубка світу триватиме два тижні і відкриється змішаної естафетою. Зроблено це з метою експерименту і можливістю введення подібної схеми в майбутньому.

Коментарі ()