Головне

Карленко: Розрив між збірною командою і резервом досить великий

19.09.2011 23:34 481 0

Літній чемпіонат України став важливим етапом підготовки до сезону, котрий не обмежується літнім чемпіонатом світу, а працювати є над чим багатьом кандидатам у збірну.

Про це офіційному сайту ФБУ заявив головний тренер збірної України Василь Карленко.

"Змагання літніх чемпіонатів України та світу з біатлону є проміжним етапом підготовки до основних змагань зимового спортивного сезону 2011-2012 рр", - почав він.

"Чемпіонат показав, що розрив між збірною командою і резервом досить великий. Сподіваюся, що він стане прологом до майбутнього удосконалення системи підготовки українських біатлоністів", - зазначив Карленко.

На його думку, думати про те, хто переможе  в Чехії, той стане чемпіоном світу в Рупольдингу -  безглуздо.

"Зимові змагання відрізняються від літніх, перш за все, здатністю спортсмена до самореалізації в бігу на лижах зі стрільбою", - назвав причину він.

"Але й літні змагання вкрай необхідні, оскільки сприяють зміцненню психічної стійкості під час стрільби, а цього, як свідчать результати міжнародних змагань, суттєво недостає й нашим спортсменам", - визнав фахівець.

"Цей спортивний сезон проходитиме під гаслом: "Сезон починаємо з "нуля". І я радий, що наша команда підтримала таку ідею", - резюмував він.

Коментарі ()