Головне

Хвостенко дискваліфікована на один рік

11.08.2011 15:46 909 0

Українська біатлоністка Оксана Хвостенко за використання допінгу дискваліфікована антидопінговою комісією Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) на один рік.

Рішення вступає в силу з 13 березня 2011 року, офіційний сайт IBU.

1 червня в Зальцбурзі пройшли слухання комісії, на якій головував Крістофер Веддер. Хвостенко особисто була присутня на слуханнях.
Хвостенко здала позитивний допінг-тест на ефедрин 13 березня - після жіночої естафети на чемпіонаті світу-2011, який відбувся в Ханти-Мансійську. Тестування допінг-проби "А" пройшло в березні в Кельні (Німеччина). Там же в квітні була перевірена проба "В".
 
Хвостенко не стала заперечувати використання медичного препарату. Вона детально пояснила, як заборонена речовина потрапила в її організм. За її словами, вона не знала про присутність ефедрину в сиропі "бронхолітин", який використовувала від кашлю. Лікар збірної в свою чергу не знав про те, що спортсменка використовувала цей сироп на турнірі. Ліки було рекомендовані лікарем збірної, однак в концентрації більше 10 міліграм його не можна застосовувати перед змаганнями.
 
Таким чином, антидопінгова комісія IBU прийняла рішення дискваліфікувати Хвостенко на один рік - з 13 березня 2011 по 12 березня 2012 року. Рішення може бути оскаржене спортсменом, IBU, МОК або WADA протягом 21 дня з моменту його винесення, повідомляє Sports.ru.
 
Нагадаємо, що четверте місце в жіночій естафеті посіла збірна Білорусі. Тепер вона повинна одержати бронзові медалі тієї гонки.

Коментарі ()