Головне

Дериземля: Навесні перестав думати про те, щоб піти зі спорту

01.09.2010 16:37 165 0

Рішення залишитися у спорті Андрій Дериземля прийняв навесні.

Про це пише офіційний сайт Федерації біатлону України.

"Саме навесні я остаточно перестав думати про те, щоб піти зі спорту. Після Олімпіади такі думки мене не полишали, але чим далі від Ванкувера, тим менше хотілося робити різкий крок. Занадто вже багато залишилося сил та бажання займатися біатлоном. І мені, все-таки, ще є чого прагнути у спорті", - сказав Дериземля.

"Загальна стратегія на цей сезон така: набираємо об'єм тренувань, функціональну базу, а швидкісної роботи менше. Іншими словами, робота на тренуваннях триваліша, але менш інтенсивна. Це нормальна стратегія олімпійського циклу. Один рік - "об'ємний", в який треба набрати приблизно 6-7 тисяч км "пробігу" на лижах. Наступний - більше швидкісної роботи, орієнтованої на результат. Тут "пробіг" - 5-6 тисяч км. Потім передолімпійський рік - знову об'єм. А в олімпійський - швидкісна робота", - пояснив спортсмен принципи роботи.

"В теорії в "об'ємний" рік, щоб набрати функціональну базу, треба віддавати у жертву спортивний результат. Але ми не теоретики, а практики. І про результат усі пам'ятають, і про вболівальників, які чекають перемог. Тому про призові місця ми також думаємо, і про чемпіонат світу, тим більше, що він буде в Ханти-Мансійську - на трасі, для багатьох улюбленій", - підсумував Дериземля.

Коментарі ()