Головне

Євген Колупаєв: Чемпіонат світу - лише репетиція до білої Олімпіади у Ванкувері

09.02.2009 13:57 499 0
Євген Колупаєв: Чемпіонат світу - лише репетиція до білої Олімпіади у Ванкувері

"Ми дуже задоволені результатами першої половини сезону, особливо швидкістю. Якщо брати до уваги лише біг, то перспективи української команди надзвичайні. Приміром, Сергій Седнєв на торішніх змаганнях програвав лідеру Емілю Егле Свендсену майже дві хвилини. Тепер це відставання скоротилося до 30 секунд! З російськими спортсменами ми біжимо нога в ногу.

Та головне, щоб нинішня готовність наших біатлоністів збереглася до початку Чемпіонату світу, що відбудеться у лютому в Південній Кореї.

Потрібно буде добре попрацювати зі стрільбою, особливо бронзовій призерці Олімпійських ігор у Турині Лілії Єфремовій. Вона бездоганно стріляє на тренуваннях і розбиває мішені за відведені 28 секунд. Натомість під час гонок її не впізнати: перші два постріли влучні. Потім пауза, невпевненість, мандраж, серце калатає - і вона втрачає над собою контроль. Думаю, ці недоліки ми усунемо - і на світовій першості все буде гаразд.

Зрештою, ми не робитимемо трагедії, якщо на цьому форумі не здобудемо нагород. Все ж таки поточний сезон передолімпійський. Тому навіть Чемпіонат світу - лише репетиція до білої Олімпіади в лютому 2010 року у Ванкувері.

Ми радіємо, що виховали повні склади команд, які претендуватимуть на успіх у Канаді. Зміна поколінь відбулася успішно. Нинішні спортсменки достойно замінили зіркову команду в складі Олени Зубрилової, Олени Петрової, Ніни Лемеш і Тетяни Водоп'янової.

Натомість склад чоловічої команди коректив не потребує. Ми й далі розраховуємо на досвід В'ячеслава Деркача, Андрія Дериземлі та їхніх молодших колег".

Романчук Святослав, "Український тиждень"

Коментарі ()