Головне

Жіноча збірна України здобула срібло в естафеті в Німеччині

07.01.2009 20:00 136 0
Жіноча збірна України здобула срібло в естафеті в Німеччині

Жіноча естафетна команда України з біатлону у складі Олени Підгрушної, Валі Семеренко, Віти Семеренко та Оксани Хвостенко здобула срібні нагороди на четвертому етапі Кубка світу в німецькому Оберхофі.

Запорукою успіху українок стала хороша стрільба. Нашим дівчатам знадобилося лише чотири допоміжні патрони (всі на стрільбі лежачи). Але незважаючи на це, наздогнати росіянок, які використали сім допоміжних патронів і проїхали одне штрафне коло, українки так і не змогли.

Першою з українок бігла Підгрушна. Відстрілялася Олена дуже добре - 0+0, а от пробігти достатньо швидко не змогла і передала естафету лише восьмою з відставанням від лідера збірної Франції майже у 53 секунди.

Другою у гонку вирушила Валя Семеренко, якій також не знадобилося допоміжних патронів. Після першої своєї стрільби Валя підняла Україну на четверту сходинку. А після другої - взагалі на другу позицію. Щоправда, зберегти її Валя не зуміла і віддала естафету сестрі Віті третьою з відставанням у 28 секунд, пропустивши вперед росіянок.

Віта Семеренко ледь не провалила стрільбу лежачи - вона припустилася трьох промахів, але допоміжними патронами змогла закрити всі мішені. Представницю Франції, яка вийшла на третє місце, Віта наздогнала досить швидко і перед шостим вогневим рубежом вийшла на третє місце. А завдяки поганій стрільбі німкень, Семеренко пішла у гонку другою.

Так другою свою відстань вирушила долати Оксана Хвостенко. І після першої стрільби стало зрозуміло, хто яку позицію займе. Росіянка відстріляла без промахів, Хвостенко - аналогічно, а німкеня - з двома промахами, що дозволило Оксані відірватися від третього місця на 20 секунд. Втратити перевагу Оксана собі не дозволила і привезла Україні срібну нагороду в німецькому Оберхофі.

Оберхоф (Німеччина)

Жіноча естафета 4 по 6 км

1. Росія - 1:16.47.7 (1+7)

2. Україна - +1:10.2 (0+4)

3. Німеччина - +1:31.4 (2+12)

4. Франція - +2:14.6 (0+10)

5. Китай + 2:26.1 (1+13)

Коментарі ()