Головне

Євген Колупаєв: Наша задача - не опуститися нижче за восьме місце

08.12.2008 18:00 381 0

Я бачив, що команда, зокрема чоловіча, готова добре. Умови для підготовки були чудові. Я був дуже задоволений тим, як пройшла вкатка. Зізнаюся, почасти перестрахувався, коли сказав, що буде чудово, якщо на першому етапі дві-три людини потраплять у 25-ку. Розраховував на високі результати Сергія Седнєва та Олега Бережного. Дериземля, як правило, у форму так швидко не входить, йому потрібен час, щоби розігнатися. Ми планували, що Андрій набере швидкість ближче до лютого, але, як бачите, він і тут непогано пробіг.

Хто, на ваш погляд, мав реальніший шанс піднятися на п'єдестал в Естерсунді: Сергій Седнєв у індивідуальній гонці чи Віта Семеренко у спринті?

Віта могла зачепитися за п'єдестал, якби вона стартували трішки пізніше, приміром, за Світланою Слєпцовою. Адже вона зовсім небагато програла лідерам на фінішному колі. Седнєв навіть у спринті міг поборотися за трійку, якби відстрілявся без промахів. Але це біатлон, як кажуть, ми припускаємо, Бог визначає. Звичайно, він втомився під кінець тижня. Все-таки довелося три гонки пробігти. Переслідування Сергій почав не дуже жваво, проте на фініші відпрацював чудово.

Віті Семеренко не вистачило витривалості або ж вона поки психологічно не дозріла до того, щоб втручатися у суперечку за нагороди кубку світу?

Я був на трасі і не бачив, як вона відстріляла стійку. Віта, як мені здається, поки функціонально не готова до того, щоб виступати на такому високому рівні. Та і психологічно не достатньо зміцніла.

Оксана Хвостенко на цьому етапі у швидкісних показниках поступилася і обом сестрам Семеренко, і Лілії Вайгиній-Єфремовій. Це привід для хвилювання?

Зовсім ні. У Хвостенко усе йде за планом, вона буде поступово набирати форму.

Чому у заявці нашої збірної на спринт не знайшлося місця Олегу Бережному, який закрив усі двадцять мішеней в індивідуальній гонці і який посів у підсумковому протоколі майже на сорок позицій вище, ніж Роман Прима?

У Бережного під час гонки схопила печінка і тому ми звільнили його від участі у спринті. Вирішили дати йому можливість відновитися до наступного етапу. Жодних серйозних проблем зі здоров'ям у Олега немає. Він продовжує тренуватися і, думаю, ви побачите його у Хохфільцені. Жодних ротацій у складі на другому етапі ми не плануємо. Поки все лишаємо як є.

Після першого етапу і жіноча, і чоловіча збірні посідають четверте місце у Кубку націй. Як ви вважаєте, реально втриматися на цій позиції до кінця сезону?

В принципі, ні. Наша задача не опуститися нижче за восьме місце.

"Спорт-Экспресс в Украине"

Коментарі ()