Головне

Кубок світу. Чоловіча команда України знову фінішувала четвертою в естафеті

21.01.2017 17:30 3043 0
Кубок світу. Чоловіча команда України знову фінішувала четвертою в естафеті

Втретє у сезоні-2016/17 українська чоловіча біатлонна збірна стала четвертою в естафетній гонці.

Як інформує офіційний сайт Федерації біатлону України, Артем Прима почав естафету дещо слабше, ніж у двох попередніх випадках, коли він був стартером команди.

На першому колі Артем йшов обережно, поступово втрачаючи позиції, але це не допомогло: на стрільбі лежачи Прима змушений був двічі звернутися до допомоги запасних патронів. Після цього був ще один промах у стійці - і до першої передачі Україна була лише 14-ою. Правда, відставання не було критичним - 40 секунд від лідерського дуету Цвєтков - Лессер.

Але, починаючи з другого етапу, українська команда почала стрімко підніматися. Першу цеглинку у цей фундамент заклав Сергій Семенов, який, незважаючи на надзусилля в індивідуальній гонці, і в естафеті виглядав чудово. Всього один запасний патрон - і восьме місце на середині гонки. Причому відставання від лідерів зменшилася до 27-ми секунд.

На третьому етапі прийшов час доводити обґрунтованість претензій на місце в естафеті для Володимира Семакова. І він впорався з цим просто блискуче. Лідери пішли вперед, але у своїй групі команд, що борються за місця, починаючи з четвертого, Семаков виглядав більш ніж солідно. Збій стався лише один - на стрільбі стоячи, коли Володимир допустив промах.

Але після цього він непогано поборовся на дистанції, і передав естафету вже четвертим - всього у дев'яти секундах від росіян, які йшли попереду.

У той момент уже остаточно сформувався дует команд, що борються за перемогу. Йоганнес Бьо й Арнд Пайффер були на голову вище суперників на своєму третьому етапі й оформили майже хвилинну перевагу над усіма суперниками. При цьому Еміль Свендсен відправився на дистанцію на 17 секунд швидше за Сімона Шемпп.

У цій естафеті було дві кульмінації. Одна з них сталася на стійці, куди норвежець прийшов на 12 секунд раніше німця - якраз на дистанції одного запасного патрона. Але Свендсен зробив два промахи. Втім, Шемпп відповів одним, і не зміг сповна скористатися подарунком. На дистанцію останнього кола двоє дуелянтів пішли разом.

Останні 2,5 кілометра вони щосили займалися тактичними іграми з тим, щоб найшвидше у кар'єрі зробити останню стометрівку. В останній віраж Свендсен увійшов у більш вигідному внутрішньому радіусі, змусивши Шемппа прискорюватися за невигідною для нього траєкторії. Але німець наздогнав норвежця, й обидва кинулися у шаленому темпі до фінішу. Цього разу тріумфатором був Шемпп. Усе вирішила якась частина взуття, які розглянути зміг тільки фотофініш.

А позаду йшла не менш красива боротьба за подіум. Фаворитом у ній був Антон Бабіков - він мав і певну перевага у секундах перед останнім етапом, і переможний досвід у нинішньому сезоні. Проте Дмитро Підручний у компанії з французом та американцем зробив усе, щоб шлях до бронзи росіян не був устелений пелюстками троянд.

Уже до стрільби лежачи переслідувачі не тільки наздогнали, але й випередили Бабікова. Однак на стрільбі першим відпав молодий американець, який став єдиним з четвірки, хто допустив промах.

Перед другою стрільбою українець, який постійно йшов поруч із суперниками, відстав секунд на вісім. Підручний ідеально впорався зі стійкою, а оскільки Бабіков допустив два промахи, а Фійон Майє і зовсім пішов на штрафне коло, то саме капітан української команди став третім. Правда, росіянин буквально висів на плечах у Дмитра.

На підйомі суперник спробував різко прискоритися, але Підручний не відпускав його. Згодом знову був той затяжний спуск, який став для України фатальним. Після відрізка під гірку відставання Дмитра склало близько 4 секунд, ліквідувати які на останніх метрах вже було неможливо. Підсумок - знову четверте місце, як і у двох попередніх естафетах.

Кубок світу з біатлону 2016/2017

Етан в Антгольці/Антерсельві, Італія

Чоловіки

Естафета, 4х7,5 км

21 січня

1. Німеччина (0+7) - 1:13:57.2
2. Норвегія (0+9) - +0.1
3. Росія (0+9) - +33.6
4. Україна (0+5) - +46.7
    Артем Прима (0+2 і 0+1)
    Сергій Семенов (0+0 і 0+1)
    Володимир Семаков (0+0 і 0+1)
    Дмитро Підручний (0+0 і 0+0)
5. Австрія (0+8) - +49.2

Коментарі ()