Головне

Колишній наставник збірної Латвії очолив дебютанта Суперліги

Латвієць очолив Прометей
01.08.2019 13:50 2068 0
Колишній наставник збірної Латвії очолив дебютанта Суперліги

Баскетбольний клуб СК Прометей, який у цьому сезоні дебютує в українській Суперлізі, очолив Карліс Муйжніекс.

Повідомляє прес-служба БК Прометей.

Карліс відомий українським уболівальникам роботою в таких клубах, як Кривбас баскет (Кривий Ріг) та Хімік (Южний). Презентація відбулася 1 серпня.

У період з 2001 по 2007 рік К. Муйжніекс працював головним тренером БК Вентспілс. Сезон 2007/2008 став поворотним для фахівця – він почав працювати на чолі команди Баронс / ЛМТ, і в перший рік роботи, будучи головним тренером, команда завоювала титул чемпіона на розіграші Кубка ФІБА і титул чемпіона Латвії.

Робота в Україні також складалася вдало для латвійського фахівця. На чолі з Хіміком він завоював титул чемпіона і титул віце-чемпіона країни.

Крім того, в перший день літа кам'янський клуб представив чотирьох нових гравців: Трента, Лукашева, Антипова, Сидорова.

"Ми дуже вдячні Дмитру Івановичу, адже він привів команду до перемоги у Вищій лізі. Ми розглядаємо його як основного кандидата на посаду головного тренера команди в Суперлізі. Але тренерський склад і все спортивне керівництво, звернулися до мене як до керівника команди з необхідністю посилення тренерського складу.

Президент ФБУ Михайло Юрійович Бродський - людина, яка всім серцем вболіває за український баскетбол, маючи великий досвід і знання також порадив мені посилити команду сильним фахівцем. Тому, ми почали дивитися позицію другого тренера і нам вдалося зв'язатися з одним із кращих фахівців Карлісом Муйжніексом. Проаналізувавши все, що відбувалося в Україні за останні роки, я прийшов до висновку, Карліс - це найбільший латвійський фахівець європейського рівня, який добре знає українські баскетбольні реалії та українських гравців. Я був приємно радий, що у наших гравців загорілися очі, коли вони побачили в складі нашої команди Карліса.

Ми віримо, що він дасть всьому українському баскетболу поштовх вперед і допоможе Прометею досягти вагомих успіхів в чемпіонаті 2019/20 в Суперлізі. Адже перед командою як завжди стоять найвищі цілі, від перемоги в Чемпіонаті до потрапляння в зону єврокубків в наступному році.

Підписавши контракт Карліс сказав, що в першу чергу команда повинна грати в задоволення собі і глядачеві, для цього він зробить все, щоб команда згуртувалася і добилася успіху. І в результаті можна сказати, що на сьогодні команда фактично сформувалася", - розповів президент клубу Володимир Дубинський.

Нагадаємо, у Черкаських Мавп залишилося шість баскетболістів. Київ-Баскет продовжив контракт з Крутоусом.

Коментарі ()