Головне

Яцковець – найефективніший гравець чемпіонату Європи (U-20)

17.07.2017 16:48 716 0

Гравець молодіжної жіночої збірної України Ольга Яцковець стала найефективнішим гравцем чемпіонату Європи U-20 (Дивізіон В).

Цей вибір є максимально об’єктивним, адже він базується на суто статистичних показниках, пише ФБУ.

Коефіцієнт корисної дії Ольги Яцковець на паркеті виявився найвищим – 26,4 в середньому за гру. Гравець збірної Хорватії Андреа Маріч має показник 22,7. З мінімальним відривом хорватка випередила третю у списку найефективніших Марію Фасуолу з Греції – 22,6.

У списку найрезультативніших гравців чемпіонату Ольга Яцковець виявилася другою – 21,3 очка у середньому за гру. Найкращий показник тут – у Марії Фасуоли – 22,1 очка.

А третя серед найбільш результативних гравців - німкеня Сату Сабаллі. Саме її було визнано MVP чемпіонату. Німеччина й виграла титул і разом з фіналістом, збірною Словаччини, підвищилася у класі – наступного року виступить у Дивізіоні А.

Ольга Яцковець має другий показник серед усіх гравців чемпіонату і за підбираннями – 12,6 у середньому за гру. Таким чином вона виявилася єдиною серед трійки найкращих у статистичних вимірюваннях, хто робив у середньому за матч дабл-дабл.

Найкращою за підбираннями стала Андреа Маріч (16 у середньому за гру, але її немає у Топ-3 найрезультативніших. Така ж сама історія – у гравця збірної Чехії Лєнки Соукалової – 9,4 підбирання за гру і відсутність у Топ-3 списку найвлучніших.

Нагадаємо, молодіжна збірна України посіла 9 місце на Чемпіонаті Європи (Дивізіон В).

Ольга Яковець
Коментарі ()