Головне

Євробаскет-2017. Жіноча збірна України до чвертьфіналу не дісталася

20.06.2017 20:58 4293 0
Євробаскет-2017. Жіноча збірна України до чвертьфіналу не дісталася

Як і у матчі з Угорщиною збірна України пропустила ривок у дебюті першої чверті. Словацькі баскетболістки стартували з 9:0 і змусили Володимира Холопова брати швидку хвилину.

Після тайм-ауту українкам вдалося призупинити спурт суперниць, але наздогнати підопічних Маріана Свободи нашій команді не вдалося. Знову далася в знаки проблема на щитах: словачки зібрали 7 м’ячів на нашому кошику вже за першу чверть, інформує сайт ФБУ.

У другій чверті команді Холопова вдалося трохи стабілізувати гру на щитах, проте з відсотком влучань у дівчат були серйозні проблеми. Не вдавалося знайти свій кидок Аліні Ягуповій, яка за першу половину реалізувала лише 2 із 7 кидків з гри.

Проте, треба відзначити Дорогобузову, яка провела чи не найкращу половину на турнірі, та стабільно ефективну Удоденко. У підсумку збірна України мінімально виграла другу чверть, вдало відігравши останні хвилини десятихвилинки, однак на велику перерву пішла за 5-очкового гандикапу, який словачки утворили ще на початку гри.

У третій чверті нарешті збірна України прокинулась, і, що приємно, прокинулась її лідер Аліна Ягупова. Капітан нашої команди продемонструвала фантастичні кидкові показники, набравши за десятихвилинку 17 очок.

"Синьо-жовті" при цьому пропустили 23 очки, проте зуміли перестріляти суперниць, набравши за чверть 27 балів, і наблизилися до суперниць на дистанцію одного очка, за якої команди пішли на останню у матчі перерву.

На початку вирішальної чверті наші дівчата нарешті наздогнали суперниць, вийшовши на декілька миттєвостей у лідери. Проте команда Словаччини розвинути перевагу Україні не дозволила. Підопічні Холопова не впорались у захисті з активною Зірковою, яка у підсумку завершила матч з 31 очком в активі, та знов зіткнулася з проблемами у нападі.

Відсоток влучань у наших дівчат впав, підтвердженням чому є 6 поспіль промахів з-за дуги, а словачки у цей же час продовжували стабільно набирати очки, зігравши у вирішальні хвилини матчу різноманітніше й агресивніше за суперниць.

У підсумку українки знову відпустили суперниць і зазнали поразки у додатковому раунді плей-офф, не зумівши пробитись у чвертьфінал - 68:82.

Словаччина в 1/4 фіналу зіграє проти команди Франції, яка у своїй групі посіла перше місце.

Чемпіонат Європи-2017 з баскетболу

Жінки

Фінальна частина (Чехія)

Плей-офф за вихід в 1/4 фіналу

20 червня

Україна - Словаччина - 68:82 (16:22, 13:12, 27:23, 12:25)

Україна: Ягупова (24 + 7 передач + 5 підбирань), Дорогобузова (12 + 5 підбирань), Ольховик (11), Удоденко (8 + 6 підбирань), Малашенко (7 + 5 підбирань), Мазніченко (5), Білоцерківська (1), Мосс (0)

Словаччина: Зіркова (31 + 7 передач), Балінтова (17 + 6 підбирань), Ружичкова (13 + 13 підбирань), Юрченкова (11 + 9 підбирань)

 
Коментарі ()