Головне

Чемпіонат України. Кривбас переграв Черкаських Мавп

20.02.2016 20:19 616 0

У Кривому Розі зійшлися претенденти на медалі - місцевий Кривбас і Черкаські Мавпи, які до цього матчу зустрічалися тричі і в усіх поєдинках перемагали криворіжці.

Незважаючи на побоювання місцевих вболювальників, лідер Кривбаса Дмитро Глєбов, який пропустив через бронхіт матч з Миколаєвом, вийшов на паркет зі стартових секунд і більш того разом з Дмитром Забірченко оформив стартовий міні-ривок господарів.

Мавпи свої перші очки набрали лише на екваторі періоду - після тайм-ауту, який допоміг гостям зібратися з думками після провального початку.

Підопічні Міхельсона налагодили гру на чужій половині: замість сумбуру і втрат Черкаси кілька поспіль атак завершили точними кидками, які, що важливо, ставали наслідком комбінаційної гри.

Проте, команді Плеханова завдяки вдалому старту вдалося зберегти перевагу і піти на першу перерву в ролі лідерів, інформує прес-служба ФБУ.

На старті другого періоду Мавпи зробили пару дивних помилок: спочатку Мірошниченко не зумів у простій ситуації доставити м'яч під щит, а в наступній атаці Давидюк не реалізував швидкий відрив, опинившись один на один з кільцем.

У захисті Мавпи хоч і прихопили суперника, змусивши Кривбас завершити кілька своїх атак на останніх секундах володіння, але пара точних кидків Бояркіна та Глєбова, а також фірмова трьоха від Івшина, звели старання гостей нанівець.

У другому періоді Кривбас нічого не дозволив гостям зробити в атаці, пропустивши за 10 хвилин 8 очок і відправився на перерву з 9-очковою перевагою.

Максиму Михельсону, чия команда за першу половину набрала лише 22 бали, напевно, було обговорити зі своїми підопічними в роздягальні.

Після великої перерви гості повернулися на паркет не стартовою п'ятіркою - Носкова і Артамонова замінили Мірошниченко та Давидюк. Однак ця перестановка не дозволила Мавпам стримати черговий міні-ривок господарів.

Гравці Кривбасу відправили чотири швидких дальні кидки в кільце суперника, і підкріпивши свої успішні дії в атаці пресингом в захисті збільшили свій відрив.

Ще більше втекти вперед гості Кривбасу не дозволили, зумівши трохи скоротити відставання. Однак 12-очкова різниця, з якої команди вирушили на заключну перерву після найбільш результативного періоду матчу, як і раніше дозволяла господарям почуватися досить комфортно.

Вже в першій половині заключної десятихвилинки Максим Міхельсон втратив свого основного центрового - Станіслав Завадський, який отримав п'яте персональне зауваження завершив матч достроково. Втративши серйозну опцію в фарбі, Мавпи почали поливати кільце суперника з-за дуги - кидки Кобця і Сизова виявилися точними.

Однак пуститися в справжню погоню суперник черкаському клубу так і не дозволив, своєчасно відповівши на точні кидки Мавп триочковими від Бояркіна та Глєбова, які в цьому матчі були найрезультативнішими гравцями своєї команди.

Захопивши ініціативу на початку поєдинку, Кривбас впевнено довів гру до перемоги, дозволивши Мавпам лише в самій кінцівці підібратися в рахунку, але вже було занадто пізно.

Команда Плеханова в четвертий раз в сезоні обіграла Черкаські Мавпи в Суперлізі Фаворит Спорт і збільшила свою переможну серію до 11 матчів - 69:60.

Чемпіонат України-2015/16 з баскетболу

Чоловіки

Регулярний чемпіонат

20 лютого

Кривбас - Черкаські Мавпи 69:60 (18:14, 13: 8, 23:20 15:18)

Кривбас: Глєбов (16 + 6 підбирань), Бояркін (16), Забірченко (8 + 6 підбирань)

Черкаські Мавпи: Кобець (14 + 6 підбирань), Сізов (13 + 7 підбирань), Завадський (8)

Коментарі ()