Головне

Євробаскет-2015 (жінки). Україна - Франція 55:79. Проти фавориток не вистояли. ВІДЕО

11.06.2015 23:17 747 0
Євробаскет-2015 (жінки). Україна - Франція 55:79. Проти фавориток не вистояли. ВІДЕО

Розпочинала збірна України жіночий чемпіонат Європи 2015 року з баскетболу у Румунії й Угорщині поєдинком проти не тільки фаворита групи A, а й одного з найреальніших претендентів на перемогу у турнірі - проти збірної Франції.

Ще до початку протистояння було зрозуміло, що "жовто-сині", швидше за все, не витримають темпу, який запропонують суперниці на чолі із Сандрін Грудою.

Почали українки гру не дуже вдало, пропустивши за першу хвилину два випади суперниць. Але Аліна Ягупова своїми вдалими діями (триочкове та двоочкове влучання протягом однієї хвилини) несподівано вивела українок вперед. Однак ненадовго. Адже протягом наступних кількох хвилин Франція відновила перевагу - 11:7.

Проте Вікторія Мірчева триочковим кидком, а Ягупова вдалим "енд-ваном" знову залишили суперниць позаду - 13:11. Проблема українок полягала у тому, що ще до середини чверті вони перебрали командних фолів, і кожен наступний тепер закінчувався штрафними кидками.

Хоча француженки досить швидко "наздогнали" підопічних Вадима Чечура, і команди почали змагатися, у кого краще вийдуть штрафні кидки. У підсумку, нерви виявилися міцнішими у "жовто-синіх", втім їм не вдалося розвинути перевагу - 21:20 після стартових десяти хвилин.

Варто зазначити, що наприкінці першої та на початку другої чвертей українки дуже невдало діяли на підбираннях під власним щитом. Саме це дозволило Франції не відпустити супротивника у відрив. До речі, під чужим кошиком гравчині збірної України також не демострували активності. Усе це, разом з катастофічними діями в атаці, призвело до того, що наші баскетболістки протягом майже шести хвилин не могли набрати жодного очка.

"Мовчанку" перервала дальнім, але все ж двоочковим, влучанням Ягупова. Взяти б і розвинути успіх, та українки почали дозволяли суперницям робити під обома щитами все, що ті хотіли. І все ж, незважаючи на всі вищеописані негаразди, українки наприкінці чверті зібралися. Обов'язки лідера, як і очікувалося, взяла на себе Ягупова, яка до перерви записала на свій рахунок 15 очок. А точний триочковий Самбурської із сиреною означав, що команди йдуть на перерву за рахунку 35:33 на користь Франції.

Щоправда, такі ж дії у виконанні збірної України продовжилися і після великої перерви. З одним нюансом - цього разу француженки вже свого не впустили, за три хвилини збільшивши різницю у рахунку до +10. Надалі суперниці просто приголомшили підопічних Вадима Чечура. Більш ніж шість хвилин без набраних очок визначили переможця зустрічі - 35:52.

Коли нарешті українкам вдалося "розчарувати" кільце суперниць, усе у цьому поєдинку було відомо. А загалом третя чверть закінчилася з рахунком 45:59.

В останній 10-хвилинці і тренери, і гравчині розуміли, що нічого у звітному матчі вже не зміниться, тому дали трішки пограти і запасним баскетболісткам. Воно і не дивно, адже навряд чи різниця м'ячів у зустрічі з фаворитом могла мати якесь приципове значення для України. Їм би поберегти сили для наступних поєдинків, де і вирішуватиметься доля путівок у другий груповий етап.

Підсумковий рахунок зустрічі - 79:55. Жіноча збірна прогнозовано поступається Франції. Тепер українкам потрібно відійти від поразки та серйозно підготуватися до матчу з командою Чехії, який відбудеться вже у п'ятницю, 12 червня.

Чемпіонат Європи-2015 з баскетболу

Жінки

Матч 1-го туру

Група A

Тімішоара, Румунія

11 червня

Україна - Франція 55:79 (21:20, 12:15, 12:24, 10:20)

Україна: Ягупова (19 + 4 підбирання), Хоменчук (8 + 5 підбирань), Дубровіна (7 + 4 передачі), Самбурська (6), Мірчева (5 + 4 підбирання), Білоцерківська (4), Спітковська (2 + 3 передачі), Римаренко (2), Дорогобузова (2)

Франція: Груда (18 + 15 підбирань), Саланьяк (15), Якубу (10), Чачуанг (9)

Коментарі ()