Головне

З Росії виставили гравця збірної України з баскетболу

06.05.2014 11:21 199 0

Українець Олексій Печеров, який виступав за російські Красниє Крилья, змушений був залишити Росію.

"Відразу після останньої гри плей-офф Ліги ВТБ проти "Єнісею" до мене підійшов директор команди і сказав, що в клуб телефонувала митна служба Росії на предмет того, що у мене закінчилися 90 днів перебування на території Російської Федерації. Я в'їхав в січні, і цей термін закінчився два дні тому, так що мені треба було залишити країну.

Виходив з роздягальні, мене, чесно кажучи, застали зненацька такою новиною... Пояснили ситуацію, відразу віддали паспорт, постаралися купити квиток, щоб я швидко зміг вилетіти і надалі не було проблем.

Думаю, що це пов'язано і з політичною ситуацією, з натягнутими стосунками між країнами. Тому що кажуть, що раніше могли якось впливати і вирішувати це усе. А тут - сам факт, що з митної служби самі телефонували, розшукали мене... Я ніколи з цим не стикався, незрозуміло... Тим більше що в самому розпалі плей-офф вишли в чвертьфінал Ліги ВТБ, для команди це непідходящий момент для від'їзду гравця, але ось такі обставини, - цитує гравця Сегодня.

Також Печеров повідомив, що у митній службі Росії відмовилися продовжувати термін його перебування.

"Вони (клуб - Прим. Чемпіон) зробили заявку, щоб продовжити моє перебування буквально на два тижні, у зв'язку з тим, що у нас попереду важливі матчі, але їм сказали, мовляв, така ситуація, тут російським громадянам взагалі відмовляють у в'їзді до України, і ми подовжувати українцям теж нічого не будемо. Аргументували так."

Коментарі ()