Головне

Україна офіційно відмовляється від Євробаскету-2015

19.03.2014 12:55 4003 0

Україна відмовляється від проведення чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу та просить провести аналогічний турнір у 2017-му.

Про це заявив директор турніру Євробаскет-2015 Маркіян Лубківський, ідеться у заяві, яку "Чемпіон" отримав від МОК "Євро Баскет 2015".

"Я не уявляю, як за сьогоднішніх надскладних економічних та політичних умовах можна готувати Євробаскет-2015. Адже підготовка такого масштабного проекту - це тривалий і складний процес, який передбачає, передусім, системне планування та цілий комплекс організаційних заходів", - пояснив він.

"Щоб стати успішними, такі проекти готуються роками, вони потребують консолідованих зусиль тисяч людей", - додав Лубківський.

За його словами, першим і головним несприятливим фактором є агресія Росії щодо України, яка спричинила нестабільність і загрожує безпеці південно-східних регіонів України.

"Другим несприятливим чинником є складна економічна ситуація в Україні і необхідність вирішення непростих та більш пріоритетних питань соціального характеру", - зауважив директор турніру.

Враховуючи такі об'єктивні форс мажорні обставини, на думку Лубківського, держава має повне право звернутися до ФІБА Європа з пропозицією надати Україні можливість проведення турніру у 2017 році.

"А чемпіонат 2015 року довірити якійсь з європейських країн чи декільком з них. Так буде чесно і справедливо, враховуючи те, що вже проведено значну частину", - підсумував він.

Нагадаємо, Євробаскет-2015 мав відбутися у шести містах України: Києві, Одесі, Дніпропетровську, Донецьку, Харкові та Львові.

Коментарі ()