Головне

Фрателло: "Важливо, щоб гравці досягали максимального рівня кондицій"

19.07.2013 17:50 409 0

Національна чоловіча збірна України розпочала навчально-тренувальні збори в Южному.

З приводу підготовки до відповідальних поєдинків чемпіонату Європи з прес-службою ФБУ поговорив головний тренер національної чоловічої збірної України Майк Фрателло.

"У тренувальному таборі дуже важливо, щоб гравці досягали свого максимального рівня кондицій. У таких умовах ми зможемо грати в баскетбол на гідному рівні по всьому майданчику – в захисті та в нападі. Тоді ми зможемо продемонструвати сто відсотків усього, на що здатні. Цей шлях у нас ще попереду. Дехто з гравців прибули до табору збірної у хорошій формі, деякі готові до зборів не на такому рівні, як нам хотілося би. Але важливо, що в нас є час для виведення гравців на належний рівень. Перший крок, щоб бути хорошим гравцем і хорошою командою – це відмінна фізична форма, вона дозволяє бути на високому рівні. Ще не всі гравці приїхали на збори. Дехто з них ще перебуває в літніх таборах у  NBA. Сподіваюся, протягом 4-5 днів усі гравці будуть з нами. Є гравці, які зараз травмовані, однак вони пройдуть реабілітацію і зможуть бути корисними для команди", - каже Фрателло.

"Для роботи в Южному у нас є тиждень, він буде насичений тренуваннями, насичений фізичними вправами, насичений підготовкою. Потім ми вирушаємо до Словенії, де зіграємо два товариські матчі з дуже хорошими суперниками. Наші опоненти в цих спарингах – збірні Словенії та Македонії. Загалом, до початку ЄвроБаскету ми матимемо вісім товариських матчів", - продовжує тренер.

"4 вересня ми розпочнемо виступ на чемпіонаті Європи. Перший етап буде дуже непростим: спочатку на нас чекають три гри поспіль – з Бельгією, Ізраїлем і Німеччиною, потім день відпочинку і матчі з Францією та Великобританією. Це дуже важкий період, але всі команди будуть у подібних умовах, кожен з суперників зіграє по 5 матчів за 6 днів. Як ви знаєте, Франція нині друга команда Європи, інші суперники – це збірні також хорошого рівня", - підсумував керманич.

Коментарі ()