Головне

Ліга ВТБ. "Донецьк" переграв "Спартак" і вийшов у плей-офф

23.03.2013 17:44 605 0

Перемога з будь-яким рахунком над пітерським "Спартаком", який уже забезпечив собі путівку у плей-офф, робила "тигрів" учасниками кубкової стадії розіграшу Єдиної ліги ВТБ незалежно від результатів інших матчів.

Як повідомляє офіційний сайт донеччан, з перших хвилин на майданчику розгорнулася боротьба, у якій оборонятися чітко й ефективно ніхто просто не встигав. Динаміка розвитку рахунку стала знижуватися тільки ближче до середини першої чверті, коли гравці звикли один до одного.

Пітерці багато атакували з периметра, та й відсоток реалізації таких кидків виявився високим. За весь період тренери не взяли жодного тайм-ауту, побоюючись порушити хитку рівновагу.

Відразу після перерви вийшов Фесенко, й у першій же атаці показав, що з таким фактурним центровим пітерцям буде непросто. В обороні господарі стали "в'язати" суперників, а після стихійних кидків впевнено вигравали боротьбу за підбори.

Друга половина почалася за рахунку 45:40. У третій чверті словенському наставнику гостей дуже не подобалося, як окремі баскетболісти оборонялися. Каррі зробив рахунок 55:47, і було дуже важливо не зупинятися. Втім, пітерська команда стала все частіше помилятися.

На заключну чверть "тигри" вийшли з хорошою перевагою (68:59). "Спартаківці" не здалися, але у їх атаках не відчувалося внутрішньої впевненості. Гості продовжували грати морально пригніченими. Суперник прокинувся за півтори хвилини до кінця. Довелося похвилюватися, але російська команда не реалізувала дві атаки.

"Донецьк" переграв "Спартак" і вперше в історії вийшов у плей-офф Єдиної ліги ВТБ.

Єдина ліга ВТБ з баскетболу

Регулярний сезон

Група "А"

23 березня

БК "Донецьк" (Україна) - "Спартак" (Санкт-Петербург, Росія) 88:80 (22:21, 23:19, 23:19, 20:21)

Становище команд: "Хімкі" - 13-4, УНІКС - 13-4, "Красниє Крилья" - 12-5, "Спартак" - 12-6, "Астана" - 9-8, "Донецьк" - 9-9, "Лєтувос Рітас" - 8-9, "Туров" - 4-13, "Азовмаш" - 3-13, "Калев" - 3-14

Коментарі ()