Головне

Бродський про ліміт на легіонерів: Довга хвороба - вірна смерть

12.03.2013 10:49 422 0

Питання щодо необхідності присутності тієї чи іншої кількості легіонерів в українській Суперлізі необхідно вирішувати на користь українських гравців.

Про це заявив власник "Черкаських Мавп" Михайло Бродський.

"Довга хвороба - вірна смерть, а тому я не бачу сенсу в тому, щоб користуватися напівзаходами у вигляді, скажімо, чотирьох легіонерів в заявці. Три і ніяк інакше, якщо ми хочемо дійсно змінити наш баскетбол в кращу сторону", - вважає він.

"Тільки за такої умови, через кілька років можна буде отримати нормальну кількість боєздатних українських виконавців. Зрозуміло, що не тільки ця умова дозволить нам просунутися вперед", - вріить він.

За словами Бродського, Суперлізі необхідно розширюватися до 16 клубів і проводити чемпіонат в два кола, плюс активно займатися своїм кубком і остаточно вирішувати питання зі статусом чемпіонату України, якого у Суперліги досі немає.

"Не варто боятися доукомплектовувати склад учасників більш слабкими клубами, з часом вони підтягнуться до необхідного рівня, з'являться нові партнери та спонсори", - вважає він.
 
"Чи боюся я підвищення цін на українців? Ні звичайно. По-перше, спільний ринок зараз опустився і гравці стали трохи дешевше, по-друге - чому б не дати можливість українським гравцям заробляти більше? Ну і всі контракти обов'язково повинні бути легальними", - цитує Бродського basket.com.ua.

Коментарі ()