Головне

Фесенко: Українська Суперліга - крок вперед

05.01.2013 18:16 230 0

Кирило Фесенко повернувся на батьківщину та очікує від цього етапу кар'єри прогресу - йому потрібен час для розвитку.

Про це екс-гравець НБА розповів у першому після повернення інтерв'ю.

"Як оцінюю свою форму? На цю тему ніколи не люблю говорити. Я гравець, а не тренер або аналітик. Моя справа - грати. Так склалося, що в даний момент я опинився в Донецьку". - відповів він.

"Добре це чи погано - нехай судять критики. Чесно кажучи, я радий повернутися в Україну, пограти в місцевому чемпіонаті і подивитися, чого все-таки вартий", - зазначив центровий.

"Євробаскет? Не можу нічого сказати поки що з приводу збірної. Ще невідомо, як я себе зарекомендує в самому чемпіонаті. Бажання грати в головній команді країни у мене є завжди", - підкреслив Кирило.

Втім, він додав, що в той же час вже не зовсім молодий гравець, і йому потрібно замислюватися про майбутнє і про своє здоров'я.

"Чому не вдалося закріпитися в НБА восени? Скажімо так: не вийшло. Не буду переживати з цього приводу. Якщо отримав негативну відповідь - є привід задуматися про помилки, зробити висновки і рухатися далі. Вважаю, що я виконав роботу над помилками і готовий показати результат", - продовжив Фесенко.

"З Європи пропозиції були: і від кількох грандів, і забавні, де мене здивувала гнучкість запропонованих контрактів. Але я волів спробувати себе в українському чемпіонаті. Він мені набагато ближче", - ще раз повторив баскетболіст.

"Були пропозиції з Китаю, але я не хочу їхати туди. Вважаю це кроком назад у професійному плані. А я все-таки хочу ще повернутися в НБА або хоча б грати на вищому європейському рівні. Чи українська Суперліга - крок вперед? Я вважаю, що так". - цитує Фесенка basket-planet.com.

Коментарі ()