Головне

Скасування обмеження на легіонерів у Суперлізі пояснюють "комерційними інтересами"

22.11.2012 23:09 217 0

Українська баскетбольна Суперліга має думати про свої прибутки, тому не варто обмежувати клуби обмеженнями на легіонерів.

Про це заявив в.о. гендиректора ліги Олег Бичков.

"Скасування ліміту, можливо й обмежує інтереси українців, насамперед у моральному сенсі, але таким було рішенням засновників Асоціації", - почав він.

"Нагадаю, що в будь-якому випадку в заявці на гру може бути не більше п’яти легіонерів, а це означає, що всі баскетболісти матимуть ігрову практику в кожному матчі", - зазначив він.

Бичков каже, що ліміт на одночасну присутність легіонерів на майданчику було cкасовано, в першу чергу, для того, щоб українці не вважали, що їм щось гарантовано, а боролися за ігровий час.

"На сьогоднішній день склалася досить непроста ситуація з підготовки вітчизняних спеціалістів - не тільки гравців, а й тренерів, фахівців в інших галузях. І для того, щоб тішити вболівальників яскравою висококласною грою, клуби змушені залучати до своїх лав іноземців", - вважає він.

"Суперліга - це комерційний проект, покликаний приносити прибуток її учасникам, і створювати обмеження для самих себе недоцільно, тому й було скасовано ліміт на кількість легіонерів на майданчику", - цитує Бичкова championat.com.

Коментарі ()