Головне

"Донецьк" оштрафували за те, що клуб не хотів платити за іноземних тренерів

01.11.2012 12:13 259 0

Директорат Суперліги вирішив оштрафувати один з найбагатших клубів країни, котрий не хотів виконувати регламент Суперліги.

Про події, що сталися останнім часом розповів в.о. директора Суперліги Олег Бичков.

Нижче описана хронологія подій.

- 29 жовтня з ФБУ надійшла інформація про те, що БК "Донецьк" заявляє 3 тренерів (Беррокаль і два його асистента). Стаття 6 пункт 2 статуту Суперліги свідчать, що за заявку іноземного гравця або тренера необхідно сплатити 30 000 грн. Також передбачена ротація гравців, що обходиться в 4000 грн., Проте вона не поширюється на тренерів чи інших фахівців.

 - 31 жовтня о 17.05 на адресу БК "Донецьк" було відправлено лист про недопущення нових тренерів до гри, так як ліцензії іноземних тренерів не оплачені.

 - В 17.26 від БК "Донецьк" прийшов лист, датований 30 жовтня, в якому прозвучало запитання: чи необхідно оплачувати ротацію тренерів (тобто дане питання в клубі навіть не піднімалося і за це платити не планувалося)?

 - В 17.41 прийшов лист про оплату 12 000 грн. за ротацію, яка на тренерів та інших фахівців не поширюється.

 - В 17.54 була надіслана платіжка про оплату все тих же 12 000 грн., Однак навіть вони на момент закінчення робочого дня (18.00) на рахунок АБКУ "Суперліга" не надходили.

Також "Донецьк" подав запит на перенос гри 12 листопада, на що отримав відповідь, що вони можуть це зробити в рамках одного кола. Таким чином, так як коло закінчується 18 листопада, їм було запропоновано вибрати будь-який з днів у цьому коридорі.

Протягом доби від клубу не надійшло жодних пропозицій і в зв'язку з необхідністю проводити процедуру жеребкування арбітрів, дата 12 листопада була збережена.

Спортивний директор БК "Донецьк" Олексій Єфімов за поширення неперевіреної і недобросовісної інформації буде оштрафований, пише basket.com.ua.

Коментарі ()