Головне

"Будівельник" ініціює реформу Єврокубка

10.10.2012 18:47 342 0

Вчора в іспанській Барселоні, на засіданні представників клубів членів Єврокубка, розглядалося і активно обговорювалося майбутнє турніру. 

Зокрема, представники клубів обговорювали пропозицію, згідно з яким кількість команд основної сітки Єврокубка може бути розширене з 32 до 48 клубів, пише сайт "Будівельника".

"Згідно з цим варіантом, формат проведення буде таким - всі 48 клубів будуть розділені за географічним принципом на 4 зони - південну, центральну, північну і західну", - сказав генеральний менеджер "будівельників" Гедімінас Навікаускас.

"В цих зонах команди змагатимуться в рамках групового турніру, а їхні переможці вийдуть в "плей- офф". На думку багатьох клубів, це суттєво спростить проведення турніру, зробить його більш зручним та сучасним", - вважає він.

Також, згідно з цим форматом, у більш демократичний бік будуть змінені правила по стандартам і місткості арен команд-учасниць.

"Відповідно до пропонованого варіанту, домашні матчі Єврокубка зможуть також приймати команди, місткість арен яких менше 2 тисяч чоловік", - повідомив киянин.

Також було озвучено, що згідно з поточним рейтингом, ряду країн у яких числі і Україні, буде надано лише одне гарантоване місце в основній сітці. Ще 2 "wild card" запрошення будуть віддані клубам за рішенням керівництва Єврокубка.

"Відзначу, що на даному етапі новий формат не затверджений і лише знаходитися у стадії розгляду та доопрацювання. Представники клубів планують повернутися до розгляду цього варіанту на своїх наступних зборах", - закінчив Навікаускас.

Коментарі ()