Головне

Президент "Дніпра" скаржиться на "балаган" та некомпетентне суддівство

09.10.2012 18:16 345 0

Ситуація з суддівством в українському баскетболі, коли найкращі рефері обслуговують матчі Ліги ВТБ, а не внутрішньої першості, є неприйнятною.

Про це заявив після поразки "Дніпра" від "Галичини" президент дніпропетровського клубу Валерій Кондратьєв, який є також віце-президентом Федерації баскетболу України.

"На ігровому полі доводиться битися не тільки з командою суперника, але і з некомпетентним суддівством. Дуже важко налаштувати команду на гру, якщо не знаєш за якими правилами ця гра буде вестися", - почав він.

"Складно коментувати дії арбітрів, якщо головний суддя бригади, за рейтингом ФБУ, займає 26 місце (з 28). У нашому випадку арбітри, чия кваліфікація не відповідала статусу матчу, попросту споганили своїми некомпетентними діями все свято баскетболу. І це не вина самих суддів. Вони не можуть стрибнути вище своєї голови, вони не вміють судити по-іншому", - вважає фахівець.

Кондратьєв впевнений, що якби бригаду очолив досвідчений і авторитетний арбітр, то цієї ситуації можна було уникнути.

"Я заявляю, що суддівського карнавалу не буде! Виникає питання - де в цей час були кращі арбітри країни? Відповідь: четверо з них судили, а один був комісаром на матчах Ліги ВТБ. Провідні арбітри відмовилися судити матчі Суперліги на користь ігор Ліги ВТБ, що є порушенням домовленостей між Федерацією, Суперлігою і Суддівським Комітетом", - вважає функціонер.

"Суддівський відділ починає більше бути схожим на комерційну організацію. Питання стоїть в першу чергу в оплаті. Ліга ВТБ дає більше грошей - вона й отримує кращих суддів. Ми з вами отримуємо кращих із гірших. Так далі тривати не може. Судді, які виросли в чемпіонаті України і Суперлізі, повинні пріоритетом для себе ставити обслуговування матчів внутрішньої першості і в першу чергу працювати тут", - переконаний "дніпрянин".

"Ще один момент, який я просто не можу зрозуміти і прийняти. Ця пропозиція суддівського відділу про те, щоб зустріччю і розселенням арбітрів займався безпосередньо клуб-господар. Це ж неприкрита корупція! Це неприпустимо! Ми повертаємося в 90-ті, коли подібна практика заганяла наш баскетбол в кам'яний вік", - цитує Кондратьєва Планета Баскетбол.

Коментарі ()