Головне

Волков: Я впевнений, що у Кравцова в НБА все буде гаразд

17.07.2012 13:56 358 0

Переїзд українського баскетболіста за океан - дуже важливий крок для нашого баскетболу.

Про це заявив президент Федерації баскетболу України Олександр Волков, котрий прокоментував Gazeta.ua перехід центрового В'ячеслава Кравцова у команду НБА "Детройт Пістонс".

"Перехід Кравцова у "Детройт" - це позитивний приклад для інших гравців, як не потрібно слухати агентів та "друзів", - каже Волков.

"Слава розпочав свою кар'єру в Одесі, загартовувався у БК "Київ". Потім перейшов у БК "Донецьк". Він постійно працював, кожного року удосконалювався, ставав кращим і сильнішим. Коли прийшов його час, він перейшов у "Детройт", - зазначив Волков.

"Команда розраховує на нього як на готового гравця. Кравцова не брали на перспективу. Слава підписав контракт з хорошими фінансовими умовами. Якщо продовжить прогресувати, то точно не сидітиме на лавці запасних, а постійно гратиме", - додав він.

За його словами, у баскетболі, людина, яка потрапляє до лав НБА, це показник того, що у нас є можливості готувати гравців.

"Це піде на користь нашій збірній. Спорт - це конкуренція, здорова заздрість. Мовляв, якщо Кравцов зміг, то чому б і нам не потрапити в НБА? Це буде гарним стимулом для гравців. Тепер вони будуть знати, що НБА не так вже й далеко. Треба працювати і все буде нормально", - вважає Волков.

"Кравцов не втік звідси, він все зробив як потрібно. Баскетболіст провів тут чудові роки своєї кар'єри. Дуже часто гравці думають, що можна не бути найкращим в Україні і потрапити в НБА. Так не буває. Якщо ти хочеш зробити успішну кар'єру, спочатку треба стати найкращим в Україні та Європі. Слава зробив цей крок. Я думаю, що все буде нормально", - цитує Волкова gazeta.ua.

Коментарі ()