Головне

Волков: У російській лізі наші клуби грати не будуть

20.02.2012 23:43 250 0

Можлива реорганізація Єдиної Ліги ВТБ у відкритий чемпіонат Росії не цікавить українську баскетбольну владу, котрій важливо розвивати власний чемпіонат.

Про це заявив "Спорт-Экспрессу" чільник Федерації баскетболу України Олександр Волков.

"Ми завжди підтримували Єдину лігу ВТБ. Це якісний, прогресуючий і перспективний міжнародний турнір з дуже хорошими фінансовими умовами. Якщо ліга ВТБ залишиться приблизно в тому ж вигляді, в якому вона існує сьогодні, українські клуби готові заради неї відмовитися від участі в Кубку Європи". - почав він.

"Власне, зараз вся проблема в тому, що у двох супер-клубів, ЦСКА і "Жальгіріса", виходить занадто напружений графік. Так, може, має сенс пограти в Єдиній лізі без них? Нічого страшного не станеться, класних команд все одно вистачає. Наприклад, мене дуже радує, що набирає обороти баскетбол в Санкт-Петербурзі", - продовжив Волков.

Він зазначив, що від нашого національного чемпіонату українські команди не збираються відмовлятися ні за яких обставин.

"В останні роки українська першість стала по-справжньому цікавою і привабливою. З урахуванням того, що в 2015 році нам доведеться приймати Євробаскет, ми обов'язково збережемо наш чемпіонат. При цьому, як я вже сказав, нам дуже цікаво участь в Єдиній лізі. Але, наскільки я знаю, були пропозиції перейменувати її у відкритий чемпіонат Росії", - сказав він.

"Природно, в російській лізі - не важливо, відкритій, закритій або ще який-небудь - наші клуби грати не будуть. І справа тут не в політиці. Просто у нас є своя першість, і ми хочемо її розвивати і покращувати. Зрозуміло, делегувати свої клуби в єврокубки і в ту ж Єдину лігу ми теж будемо за результатами національного чемпіонату. Чесно кажучи, трохи напружує, що останнім часом посилюється тенденція зробити лігу ВТБ якомога більше "проросійським" турніром. Мені здається, це може відлякати деяких потенційних учасників", - резюмував Волков.

Коментарі ()